Aquacentrum Malkander is altijd leuk

Aquacentrum Malkander |  
Reportage door

Weer of geen weer: in Aquacentrum Malkander is het altijd genieten

6 juli 2009 Apeldoorn, Gelderland Een groep jongens en meisjes is klaar voor de sprong. Hand in hand staan ze te wachten op het startschot. Die komt van een andere jongen, hij staat klaar met een camera en telt af: drie, twee, één, GO! De jongeren houden elkaars handen vast en rennen in formatie vanaf de zonneweide naar de rand van het zwembad. 'Plons', klinkt het en 'klik' zegt de camera. "Haha, dat is echt übercool", roept één van de jongeren. Eén voor één klimmen ze uit het bad en gaan ze opnieuw in een rij staan, klaar voor een nieuwe groepsduik.

Op een zonnige dag als vandaag zijn er veel mensen in Aquacentrum Malkander. Toch voelt het niet vol of druk in het zwembad. De enorme parkeerplaats voor het zwembad verraadt al dat hier genoeg plek is voor veel zwemmers.

Grote glijbaan

Vlak bij de entree van het zwembad zitten wat dames in de smaakvol ingerichte kantine. Ze hebben het uitzicht op het binnenbad, waar kinderen door de wildwaterkreek zwemmen en wat kleinere kinderen in het kleine bad spelen. Even verderop tuft de grote blauwe mond van de enorme glijbaan kinderen uit. Drie kinderen landen vlak achter elkaar en gillend van plezier in het badje aan het einde van de grote buis. Dat mag vast niet, maar is natuurlijk heel leuk.

Relaxen

Vanaf de glijbaan hoef je maar een paar passen te zetten om in de buitenlucht te staan. De zon schijnt en het is heerlijk. In het eerste buitenbad probeert een meisje de richting van een waterstraal te veranderen en haar vader nat te spuiten. Dat lukt. Andere badgasten zitten in comfortabele stoelen rondom het bad. Weer anderen liggen op hun handdoek te zonnen op het gras.

Banzai!

De groep met jongeren die zojuist enthousiast groepsbommetjes maakte, lijkt van geen ophouden te weten. "BANZAI!", roept één van hen, terwijl de hele groep nogmaals hand in hand het water in springt. Een oude heer trekt rustig zijn baantjes en kijkt niet op of om van de jongeren. Hij nadert het groepje jongeren en kan een glimlach niet onderdrukken. De jongens en meisjes maken ruim baan voor de man en klimmen het zwembad weer uit. Ze maken zich klaar voor een nieuwe duik.

Aquacentrum Malkander is niet alleen leuk voor jongeren die bommetjes willen maken: het Apeldoornse zwembad is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. De kinderen zullen zich uren vermaken in de kinderbaden (binnen en buiten!) en met de spannende glijbaan.
Aquacentrum Malkander heeft alles waarmee een zwemparadijs zich onderscheidt van een zwembad:

  • Een heerlijk bubelbad
  • Een stoomcabine met eucalyptus
  • Een hot whirlpool
  • Een stoombad
  • Een 52-meter lange glijbaan
  • Een 25-meterbad (met een speciaal drenkelingen detectiesysteem)
  • Een speciaal bad voor aquasporten
  • Een bubbelbank

Aquacentrum Malkander is een geweldig dagje uit voor het hele gezin. Bij slecht weer is er genoeg te doen in het binnenbad, maar met goed weer is het natuurlijk helemaal fijn in het Apeldoornse zwemparadijs.

Kinderparadijs Malkenschoten

Tip: bezoek ook Kinderparadijs Malkenschoten. Ontmoet Binky in deze leuke speeltuin en kinderboerderij. Kinderparadijs Malkenschoten ligt vlak naast Aquacentrum Malkander.
Foto 1. "3, 2, 1, GO!"
Foto 2. Het binnenbad is groot genoeg om ook bij slecht weer een leuke dag te hebben.
Foto 3. De 52-meter lange glijbaan blijft leuk.
Foto 4. Met mooi weer is het buitenbad natuurlijk de plek om te wezen.

Laatst gewijzigd: 2012-10-11 08:54:53 · Gepubliceerd: 2009-07-01 10:41:51 - 4363