Shoppen in een modern kasteel

Winkelcentrum Heuvel Galerie |  deel via WhatsApp | Reportage door

Heuvel Galerie Eindhoven: het mooiste winkelcentrum van Nederland

31 juli 2009 Eindhoven, Noord-Brabant Even lijkt het alsof ik midden in een museum voor moderne kunst sta. Of bevind ik mij in een gigantische koepelkerk? Het geluid van een rinkelende kassa lost de puzzel op: ik ben in een winkelcentrum.

Heuvel Galerie Eindhoven is één van de mooiste en schoonste winkelcentra in Nederland. De wandelpaden zijn breed, roltrappen begeleiden mensen naar hogere verdiepingen en hier en daar is ruimte voor mooie kunst. De fascinerende schoonheid van het winkelcentrum komt opnieuw naar voren in het winkelaanbod. De honderd winkels in Heuvel Galerie Eindhoven zijn de moeite waard om langs te lopen. Of je nu verse thee haalt bij Simon Levelt, een gouden ketting koopt bij de juwelier of een moderne jeans scoort bij een merkwinkel: het is allemaal prachtig en mooi. De winkels richten zich duidelijk op levensgenieters.

Het is altijd een gezellig komen en gaan van mensen in het winkelcentrum. Zelfs op een regenachtige dag trekken koopjesjagers er op uit om naar de Heuvel Galerie te gaan. Op de dagen dat Belgische winkels doordeweeks gesloten zijn (bijv. Belgische feestdagen), is het helemaal druk in Heuvel Galerie Eindhoven. Belgen steken en masse de grens over om hun inkopen in Eindhoven te doen. Ook zijn er genoeg toeristen te spotten. Geen wonder, want het winkelcentrum ligt op nog geen drie minuten lopen vanaf het Centraal Station in de Lichtstad.

Exclusieve kunst en winkels

Het winkelcentrum is gedecoreerd met mooie versieringen. Rond kerstmis hangen er kerstballen in een gigantische kerstboom in de grote koepel. Om deze kerstballen op te hangen worden alpinisten ingescheept. Dit jaar zijn de kerstballen vernieuwd. Momenteel hangen er strandballen aan de glazen koepel. Dit geeft een zomers gevoel; ondanks dat Eindhoven niet aan een strand ligt. Midden in de hal staat een vrouw te pootje baden. Ze doet dit uiterst voorzichtig, want het water is aan de koude kant. Het meest bijzondere kunstwerk is een zwart gevaarte dat boven een terras hangt. Nou ja, hangt... Het kunstwerk rust alleen met een katrol op een stalen kabel. Het is een wonder dat het gevaarte niet naar beneden valt. Bezoekers die rustig een kopje koffie drinken kijken soms wat angstvallig naar boven, maar ze hoeven niet bang te zijn. Het kunstwerk is uitgebreid getest op veiligheid.

Het winkelaanbod is zeer gemixt: van grote winkelketens tot kleine zelfstandigen. Er zijn zeer exclusieve winkels, zoals een Apple Centre, een Marquisio (tassen en lederwaren), een Smetsers Best Collection (Swarowski kristallen) en een Claudio Ferrici Store. Maar er zijn ook toppers als H&M, Free Record Shop, Hunkemöller, Open 32 en Douglas. Even genoeg van het shoppen? Kom dan even tot rust op één van de vele terrassen. Er kan heerlijk gegeten en gedronken worden bij Lunchcafé De Tweede Kamer, Lunchroom L'Escalier en La Place. En deze drie plekken zijn slechts een greep uit het hele assortiment.

Van alle gemakken voorzien

Vrijwel overal kan gepind worden. Wie liever met contant geld betaalt, kan gewoon met de pinpas naar binnen. In Heuvel Galerie Eindhoven is namelijk de gelegenheid om te pinnen. Ook zijn er kluisjes voor de dure spullen. Even naar het toilet? Voor 25 cent kunt u terecht bij de openbare toiletten. Verstoot de doembeelden van openbare toiletten uit uw hoofd, want de wc's in de Heuvel Galerie zijn brandschoon. Voor mensen die fietsend het centrum van Eindhoven willen verkennen, is er een gratis fietsenstalling bij het winkelcentrum. Veilig en makkelijk.

Geslaagd dagje weg

Er zijn veel verschillende winkelcentra in Nederland. Vaak zijn ze duister, smerig of ongezellig. Dat de Heuvel Galerie al deze vooroordelen doorbreekt is een groot compliment voor het team achter het winkelcentrum. De technische dienst, de schoonmaakploeg, de beveiliging, het management en natuurlijk de winkeleigenaars zorgen voor een fantastische plek om een dagje te winkelen. Al zeventien jaar is de Heuvel Galerie de mooiste shoplocatie in Brabant en misschien wel van Nederland. Kom eens gezellig langs. Uw dagje uit in Eindhoven slaagt meteen.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 20:12:36 · Gepubliceerd: 2009-07-23 12:34:44 - 10435