Concerten Guus Meeuwis gaan door!

Drama bij The Entertainment Group

Nieuws door

archief oud artikel 21 september 2009 Eindhoven, Noord-Brabant Heeft u een kaartje gekocht voor één van de 'Groots met een zachte G'-concerten van Guus Meeuwis? Dan ziet het er somber voor u uit. Tenminste, dat meldde de Telegraaf vanochtend. Het was namelijk niet zeker of de vier uitverkochte concerten die volgend jaar juni staan gepland in Heerenveen en Eindhoven, doorgaan. Maar Meeuwis laat op zijn website weten dat de concerten hoe dan ook doorgaan. "Al moet ik persoonlijk de laatste paal de grond in slaan!"

De Telegraaf meldde dat de drie miljoen euro die al verdiend was met 70.000 verkochte kaartjes voor zijn concerten, door artiestenbureau The Entertainment Group (TEG) van Marco Borsato aan heel andere zaken waren uitgegeven. Maar Meeuwis vertelt dat er al meerdere scenario's klaarliggen. "En elk scenario eindigt met een Groots feest in zowel het Abe Lenstra Stadion als het Philips Stadion."

Geen garantie

Op dit moment is het flink drama bij TEG. Vorige week was er bijna een reddingsplan rond voor het artiestenbureau dat bijna failliet is. Maar Meeuwis kreeg niet genoeg garantie voor zijn concerten en trok zich daarom terug. Daardoor werd The Entertainment Group (TEG) gedwongen uitstel van betaling aan te vragen. "Marco is nog naar Tilburg gereden om hem over te halen, maar zonder resultaat", vertelt een bron aan de Telegraaf.

Schouder aan schouder

Collegazanger Marco Borsato staat volleding achter de Brabantse zanger. "Ik wil Guus graag een hart onder de riem steken en ik betreur het ten zeerste dat er nu op deze manier naar hem wordt gewezen. Wij gaan hier schouder aan schouder doorheen", meldt Borsato op zijn website. Volgens Borsato mag Meeuwis 'op geen enkele manier als dader worden genoemd' en is de Brabander één van de grote slachtoffers. Meeuwis zou nog een miljoen tegoed hebben van TEG.

Goed ziek

Vorige week liet Meeuwis al weten flink te balen te zijn van alle schommelingen rondom TEG. “Ik kan vertellen dat ik er goed ziek van ben omdat het om een prachtig mooi bedrijf gaat waar ik zeven jaar met veel plezier onderdeel van heb mogen zijn." Toen benadrukte de zanger ook al dat de concerten zeker door zouden gaan. "Zowel de theatertour, de Groots concerten als alle live optredens", schrijft Meeuwis. Hopelijk gaat hij daarin gelijk krijgen en worden het vier ouderwets gezellige, Brabantse feesten!

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:42:57 · Gepubliceerd: 21 september 2009 - 392

Dit past bij 'Concerten Guus Meeuwis gaan door!'