Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Snelle bevalling verloopt voorspoedig

10 november 2009 Amersfoort, Utrecht In DierenPark Amersfoort is dinsdagochtend een olifantje geboren. Het olifantje kwam ter wereld om 05:30 uur. Het beestje heeft nog geen naam, maar maakt het goed.

Moeder Indra heeft het olifantje 22 maanden gedragen, tot het vanmorgen ter wereld kwam. Moeder en kind maken het beiden zeer goed. DierenPark Amersfoort deelt woensdag beschuitjes uit. Of het olifantje een jongen of een meisje is, is nog onbekend.

Vader Alexander

De vader van het kersverse olifantje heet Alexander, en woont al twee jaar in DierenPark Amersfoort. Hij heeft al 13 olifanten verwekt. In 2007 kreeg Indra ook een jong, maar dat overleed vroegtijdig. Het olifantje werd door Indra zelf en haar moeder WarWar vertrapt.

De afgelopen weken sliepen dierverzorgers om de beurt bij Indra. Een paar dagen geleden begon ze raar gedrag te vertonen, tot vannacht de weeën begonnen. Om 05:30 uur was het olifantje geboren.

Update
Het olifantje heeft een naam. Het is een meisje en ze heet Kina. Kina betekent 'kleintje'. "Ze is nogal aan de kleine kant, vandaar de naam", aldus een woordvoerster in De Telegraaf.

Kom zelf Kina bewonderen! Ga naar Dierenpark Amersfoort.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-11-10 16:07:37 - 621