Wintersporten in Scheveningen

Cool Event: de winterse attractie van Nederland

https://www.dagjeweg.nl/wintersport Nieuws door

archief oud artikel 18 november 2009 Scheveningen, Zuid-Holland Om een leuke wintersportdag te beleven, hoef je niet meer over grenzen te gaan. Ook ons eigen koude kikkerlandje biedt leuke mogelijkheden om in winterse sferen te komen. Van 29 november 2009 tot en met 10 januari 2010 vindt er in Scheveningen het Cool Event plaats. Dan is deze badplaats voor even hét Nederlandse wintersportparadijs.

Nederlandse wintersporters kunnen schaatsen op de 550 vierkante meter grote schaatsbaan voor het Kurhaus hotel. Ook is er een tweehonderd meter lange langlaufloipe op de mooie boulevard, met uitzicht op zee. Als klap op de vuurpijl is er een ijssculpturenfestival met sculpturen van wel negen meter hoog. IJskunstenaars uit de hele wereld leven zich uit binnen de grenzen van het thema 'Èskoud duh Haag'. De temperatuur in het iglodorp is ruim tien graden onder het vriespunt, perfect voor de sculpturen.

Karin Bloemen

De spectaculaire opening van het evenement is op zondagmiddag 29 november om 16.00 uur met onder andere de Nederlandse diva Karin Bloemen. Haal de schaatsen maar alvast uit het vet en ga op wintersport in Nederland!

Gaat u toch liever iets verder weg voor een mooie wintersportvakantie? Kies uit dit wintersportoverzicht een mooi land!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-11-18 17:04:18 - 327