Glazen Huis op slot

Zesde editie Serious Request gaat vrijdagavond van start in Groningen

Madurodam Nieuws door

archief oud artikel 18 december 2009 Groningen, Groningen Vanavond sluit prinses Màxima drie 3FM-dj's op in het Glazen Huis, midden op de Grote Markt in Groningen. Zes dagen lang plaatjes draaien, zes dagen lang niet eten. En dat alles voor de strijd tegen malaria.

Het is al de zesde keer dat 3FM samen met het Rode Kruis Serious Request organiseert. Ieder jaar laten dj's van 3FM zich opsluiten in een Glazen Huis, waar ze non-stop plaatjes draaien en daarbij niets eten. Dag en nacht worden verzoeknummers gedraaid in ruil voor een donatie. Dit jaar wordt de strijd van het Rode Kruis tegen malaria gesteund. Jaarlijks overlijden er een miljoen mensen aan de ziekte.

Gerard Ekdom, Giel Beelen en Annemieke Schollaart gaan de uitdaging aan. Voor Annemieke is het de eerste keer in het Glazen Huis. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Breda, waar 5,6 miljoen euro werd opgehaald voor de hulp aan vluchtelingen. Dit jaar is het de beurt aan Groningen. Aan het begin van de middag komen de dj's per trein aan in de stad, waar prinses Màxima ze 's avonds zal opsluiten in het huis. Het is niet de eerste keer dat een lid van de koninklijke familie deze taak op zich neemt, in 2007 sloot prins Willem Alexander het huis af.

In de stad wordt op verschillende manieren geld opgehaald om de actie te steunen. Zo veilt het Nederlands Stripmuseum Groningen tekeningen van beroemde striptekenaars. Onder andere Jan, Jans en de kinderen en Fokke en Sukke gaan onder de hamer. Ook komen bekende artiesten, zoals Thomas Acda, Youp van 't Hek en Do op bezoek in het Glazen Huis. Op donderdag 24 december om 20:30 uur eindigt de actie.

In Madurodam staat sinds 2 december 2009 ook een Glazen Huis, met piepkleine dj's erin. Lees meer nieuws over Serious Request op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 december 2009 - 952