De leukste uitjes in Ouddorp

Uitstapjes op de kop van Goeree

  Redactioneel door

10 januari 2010 Ouddorp, Zuid-Holland De N57 op, even de Haringvliet over en u bent in Ouddorp. Op slechts een half uur rijden van Rotterdam ligt de mooiste badplaats van Nederland. Laat u verrassen door de rondvliegende meeuwen, zilte zeelucht en vriendelijke mensen. DagjeWeg.NL neemt u mee naar de kop van Goeree.

Port ZĂ©lande

Heeft u al een overnachtingsplaats? Dit kan op één van de vele tientallen campings die Ouddorp rijk is, maar u kunt ook voor iets meer luxe kiezen. CenterParcs Port Zélande is aan te raden. Dit vakantiepark heeft zeer comfortabele huisjes en een heel groot overdekt winkelparadijs met een gigantisch subtropisch zwemparadijs. Het zwembad heeft alles wat een subtropisch zwemparadijs kan bieden: fantastische glijbanen (zoals de Turbo Tunnel), stroomversnellingen en zelfs een wildwaterbaan! In de haven van Port Zélande is Sailcollege gevestigd. Hier leert u alles over zeilen. Ook zijn er verschillende boten te huur.

RCN Toppershoedje

Ook aan te raden is recreatiepark RCN Toppershoedje. Dit rustige vakantiepark ligt aan de Noordzeekust en op korte afstand van het populaire Grevelingenmeer. Kinderen kunnen heerlijk spelen, terwijl u geniet van de rust en de ruimte. Oude steden als Middelburg, Goes, Veere en Zierikzee zijn makkelijk bereikbaar met de auto.

Ritje met de RTM tram

Op het gebied van uitjes biedt Ouddorp veel diversiteit. Ooit lag er 235 kilometer rails ten zuiden van Rotterdam en in delen van Zeeland. De tram verloor de strijd van de auto en is nu in zijn geheel verdwenen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. Nou ja, niet helemaal. Op speciale dagen rijdt de RTM tram door Ouddorp en omgeving. Ga mee met de zes kilometer lange tocht en geniet van de historie van de tram.

Speeltuin de Flipjes

Iedereen weet dat Zeeland en Zuid-Holland in 1953 zijn getroffen door de watersnoodsramp. Door de overstromingen verloren veel kinderen al hun speelgoed. Zweden vond dit zo erg, dat het land een flink bedrag doneerde om speeltuinen te bouwen aan de zuid-westkust van Nederland. Speeltuin De Flipjes is zo ontstaan en bestaat vandaag de dag nog steeds. Wippen, schommelen of trampoline springen: het kan allemaal in de leukste speeltuin van Ouddorp!

Noordzeestrand Ouddorp

Wat is de reden dat u in Ouddorp bent? Juist: om aan de kust te liggen! Het Noordzeestrand Ouddorp is uitgestrekt en gelukkig niet zo commercieel als andere Nederlandse stranden. Hier hoeft u niet te betalen om uw auto te parkeren. Ook hoeft u niet bang te zijn dat er geen ruimte meer is voor uw badlaken. Er is ruimte genoeg! Wanneer u dorst krijgt zijn er genoeg strandtenten waar u kunt genieten van een verkoelend drankje.

Zorgboerderij de Mekkerstee

Een aanrader is Zorgboerderij de Mekkerstee. Deze zorgboerderij is een mix van een landwinkel en een kinderboerderij. Kinderen kunnen hier knuffelen met boerderijdieren, zoals geiten, schapen en paarden. Ouders kijken ondertussen in de uitgebreide landwinkel met ambachtelijke producten, zoals eigengemaakte jam en kaas. De toegang is gratis, en dat voor een dagje plezier voor het hele gezin! Toppie!

Uitgekeken op Ouddorp? De omgeving biedt gelukkig ook heel veel leuke uitjes, zoals Faunapark Flakkee en Deltapark Neeltje Jans. Wij krijgen spontaan zin in mosselen, haring en garnalen. U ook?

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:54:30 · Gepubliceerd: 2010-01-09 17:23:57 - 8213

Dit is interessant

1 reactie