1

Liever André Rieu dan Beyoncé

Violist op nummer zes van best verkopende artiesten

Andre Rueu populairste mannelijke artiest Nieuws door

archief oud artikel 20 januari 2010 Maastricht, Limburg Orkestleider, violist en Nederlands' trots André Rieu staat op nummer zes in de lijst van best verkopende artiesten ter wereld. Dat blijkt uit een overzicht van omzetcijfers en kaartverkoop, dat het Amerikaanse muziekblad Billboard jaarlijks uitbrengt.

Met een omzet van $95,855 en 834.992 verkochte tickets staat de artiest net achter grote popartiesten als Madonna en U2, maar vóór popster Britney Spears en Coldplay. De Ierse rockband U2 staat op nummer één in de lijst van Billboard. De band had een omzet van ruim 311,6 miljoen dollar en verkocht in totaal 3.071.290 concertkaartjes. Op de tweede plaats staat Madonna, met een omzet van ruim 222 miljoen dollar en een kaartverkoop van 2.187.993 stuks. Bruce Springsteen en zijn E-Street Band behaalden met hun wereldtournee de derde plaats. De top vijf wordt afgesloten met AC/DC en Pink.

Tina Turner

Afgelopen zomer stond de bekende violist al op de vierde plaats in de top 25 van best verkochte tournees van hetzelfde blad. Alleen Madonna, Tina Turner en Britney Spears gingen hem voor. Nu is bekend geworden dat ook zijn gehele omzet goed is voor een notering in de lijst van best verkopende artiesten.

Voldoening

Rieu is erg blij met het nieuws. "Ik sta al meer dan dertig jaar op de bühne: eerst in bejaardenhuizen en nu in de grootste arena's ter wereld. Ik ben nooit zo onder de indruk van lijsten, maar hier ben ik zeer trots op, we werken er allemaal zeer hard voor en dat we nu een vaste waarde zijn geworden op deze lijst geeft veel voldoening."

Thialf

Dit jaar treedt André Rieu op in Amsterdam ArenA, Thialf stadion en twee weekenden achter elkaar op het Vrijthof in Maastricht. Wilt u daarbij zijn? Bestel snel kaarten voor André Rieu!

Lees hier al het nieuws over André Rieu op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 januari 2010 - 387