André Rieu verdient Europese mediaprijs

Karlsmedaille voor toegankelijke klassieke muziek

Beroemdheid André Rieu grenzenloos Nieuws door

archief oud artikel 29 januari 2010 Cultuur Maastricht, Limburg De Nederlandse violist André Rieu ontvangt de Karlsmedaille 2010, een prestigieuze Europese mediaprijs. Dit maakte juryvoorzitter Marcel Philipp gisteren bekend. Volgens de jury interesseert Rieu met zijn klanken een breder publiek voor klassieke muziek. De prijs wordt op 6 mei uitgereikt.

Volgens het juryrapport slaagt Rieu erin 'de drempel voor het bezoeken van een klassiek concert bij een breed publiek weg te nemen'. Daarnaast zorgt Rieu's muziek bij zijn publiek voor identificatie met de Europese culturele traditie. "Elke Europeaan kan de muziek van André Rieu verstaan", aldus de jury.

André Rieu zelf is verguld. Hij herkent zich in het oordeel van de jury: "We proberen klassieke muziek onder de aandacht van een groot publiek te brengen. De prijs toont aan dat we op de goede weg zijn."

André Rieu was de best verkopende mannelijke artiest in 2009. In december trad de Maastrichtenaar op voor Queen Elizabeth.

André Rieu timmert aardig aan de weg. DagjeWeg.NL berichtte de laatste tijd vaker over hem. Lees meer nieuws over André Rieu.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 januari 2010 - 147