1

Lek in aquarium Dubai gedicht

Winkelcentrum weer open voor publiek

Nieuws door

archief oud artikel 26 februari 2010 Opmerkelijk In een winkelcentrum in Dubai stond een megagroot aquarium op knappen. Het lek is op dit moment weer gedicht.

De afgelopen dagen was het winkelcentrum gesloten voor publiek, nadat er een barst verscheen in een 75 centimeter dikke doorzichtige wand. Achter de wand zwemmen 30.000 verschillende beesten, waaronder diverse haaiensoorten. Maar nog gevaarlijker is de gigantische hoeveelheid water. In het aquarium zit namelijk tien miljoen liter water.

Het lek ontstond in de onderwatertunnel, waar bezoekers het onderwaterleven vanuit alle hoeken kunnen bekijken. Momenteel is het gat gelukkig weer gedicht, waardoor bezoekers de vissen weer kunnen bekijken en kunnen winkelen.

Het aquarium kent een verleden. Zo zijn er sinds de opening van het winkelcentrum in november 2008 veertig haaien om het leven gekomen, door gevechten tussen verschillende soorten.

Hoogste toren

Dubai is de laatste tijd negatief in het nieuws. Niet alleen is de kleine oliestaat failliet, ook is het observatiedek van het hoogste gebouw van Dubai - Burj Khalifa - onbereikbaar.

"Technische problemen", nadat een lift bleef steken, zijn het probleem. "Heel teleurstellend", vertelt de Britse toerist Wayne Boyes. "De toren was een van m'n belangrijkste redenen om hier naartoe te komen."

Naar een winkelcentrum in Nederland? Kijk eens op DagjeWeg.NL! Een tip voor aquariumliefhebbers: SEA LIFE in Scheveningen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 februari 2010 - 827

Dit past bij 'Lek in aquarium Dubai gedicht'

1 reactie