Brabant: de culturele hoofdstad van 2018?

Burgemeester Den Bosch trekt de wagen

Nieuws door

archief oud artikel 15 maart 2010 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant Is de Europese hoofdstad van 2018 Noord-Brabant? De initiatiefnemers van 2018Brabant doen er alles aan om dat voor elkaar te krijgen! Kunst, theater en muziek: het zit Brabanders in de genen.

De burgemeester van 's Hertogenbosch - Ton Rombouts - wordt de trekker van de wagen. Hij krijgt hulp van de commissaris van de Koningin: Wim van de Donk. De komende tijd trekken de twee bestuurders langs de gemeenteraden van Breda, Helmond, Tilburg, 's Hertogenbosch en Eindhoven om een samenwerking te bekrachtigen tussen de vijf grote steden en vele kleine steden in Noord-Brabant.

"We stellen ons voor samen te werken aan actuele thema's die alle sectoren in Brabant raken", legt commissaris Van de Donk uit. "Cultuur is kunst, theater en muziek, maar het gaat ook om de kunst van het samenleven, de kunst van het vertrouwen en de kunst van het samenwerken. Dat zit de Brabanders in de genen. En dat gaan we laten zien."

Culturele hoofdstad

Ieder jaar kiest het Europees Parlement een culturele hoofdstad van Europa. Het doel hiervan is de rijkdom, de verscheidenheid en de gemeenschappelijke kenmerken van de Europese culturen tot hun recht te laten komen en ertoe bij te dragen dat de burgers van de Europese Unie elkaar beter leren kennen.

Tot 2014 zijn de culturele hoofdstaden al ingediend. Dit jaar zijn Istanbul, Pécs en Essen de culturele hoofdsteden. Volgend jaar zijn Turku en Tallinn aan de beurt. De jaren daarop volgen Guimaraes, Maribor, Marseille, Kosice, Riga en Umea.

In 1987 was Amsterdam de culturele hoofdstad van Europa. Rotterdam werd in 2001 gekozen, samen met Porto.

Lees nog meer nieuws over Europa op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 maart 2010 - 420

Dit past bij 'Brabant: de culturele hoofdstad van 2018?'