Feesten met maffiosi, Vikingen en moordenaars

Toon Vertier |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste themafeesten op een rij

18 maart 2010 Toerisme De oertijd, de Middeleeuwen, rood of honden: een themafeest is zo onvoorspelbaar als het weer. Het ene moment zitten de collega's nog netjes aan het bureau, het andere moment kruipen ze door de modder in een legeroutfit in de hoop de oorlog te winnen. DagjeWeg.NL duikt in de wondere wereld van de themafeesten.

Maar wat is precies een themafeest? Een themafeest is een feest met een bepaald thema. Stel, het thema is 'Engeland', dan eten feestgangers Engelse drop als snack en haalt een dubbeldekkerbus de gasten op. Ondertussen zijn er spelletjes in de stijl van Engeland, zoals 'Zing het Engelse volkslied' en 'Praat zo lang mogelijk met een Brits accent'. Een themafeest is dus een originele variant van een normaal feest.

The Godfather

Altijd al eens een maffiabaas willen zijn? Toon Vertier organiseert de Maffe Maffiadag! De organisatie deelt iedereen in in een bepaalde familie. Ieder groepje verzint een eigen familienaam en voert vervolgens met de hele club GPS-opdrachten uit. Met iedere opdracht verliest of wint een familie geld. Degenen die het beste resultaat weten te brengen, zijn de nieuwe maffialeiders. Zet een hoed op, verberg de ogen achter een zonnebril en haal de trots binnen!

Heers en plunder

De Vikingen domineerden honderden jaren geleden het continent Europa. Ze plunderden en moorden, tot ze hadden wat ze wilden. Kruip in de huid van een Viking bij De IJsselhoeve. Er wordt niet geplunderd en gemoord, maar wel staan er activiteiten op het programma als hamer werpen, armworstelen, handboogschieten en touwtrekken. Echte mannendingen dus! Aan het eind van de dag staat de steengrill klaar en krijgt iedereen een ijsje om je vingers bij af te likken. Oh ja, en er is bier!

Kijk uit voor het waterpeil

Bij De Ceremoniemeester weten de partyplanners wel hoe een goed themafeest eruit ziet. Zo is er het Venetiaanse Themafeest. De organisatie kleedt een fort aan in Venetiaanse stijl, er lopen verschillende Venetiaanse typetjes rond en er zitten diamantjes in champagneglazen. Tijdens het feest treedt een Italiaanse zangeres op en er is natuurlijk tijd om Italiaanse wijnen te proeven. Iedereen draagt een masker, zodat niemand te herkennen is. De Ceremoniemeester maakt een feest op maat. Zin in een Venetiaans feestje of iets anders? Kijk dan even op de website van De Ceremoniemeester!

Middeleeuws feestje

Welkom op het huwelijk van Karel de Stoute en Margeretha van York. Het tweetal trouwt in een kasteel in Brugge anno 1468. De toeschouwers genieten van een wervelend middeleeuws spektakel. Er zijn valkenieren, vuurspuwers, zwaardgevechten en heksendansen. Ondertussen schotelen koks een uitgebreid feestbanket voor. De Stoute en Van York trouwen namelijk maar één keer. De overdaad aan drank maakt het feest in een voormalige neogotische jezuïetenkerk enorm gezellig! Zin in een Middeleeuws feestje? Ga dan naar het Brugge van 1468!

Bloederig diner

Lekker eten en tegelijkertijd enkele moorden oplossen? Niet het gangbare avondprogramma, maar wel erg leuk! Siri Activiteiten organiseert het Murder Mystery. Tijdens een heerlijke maaltijd stellen merkwaardige figuren als een opmerkelijke familie en bedienend personeel zich voor. Al snel valt het eerste slachtoffer. De tafelgasten stellen de verschillende acteurs vragen in de hoop te ontrafelen wie de moorden pleegt. Wees snel, want mensen vallen één voor één dood neer. Het beste speurdersteam wordt aan het eind gehuldigd.

Y.M.C.A.

De zeventiger jaren zijn terug bij Showtime. Wijde pijpen, plateauzolen en veel spiegelbollen! Dans op de verlichte dansvloer en wiegel de pruik heen en weer. Naast een 70's buffet zijn er veel spellen, zoals een casino, de authentieke flipperkast en Rubik's kubussen. Ondertussen galmen discohits van The Tramps, The Village People en The BeeGees door de zaal. Haal een discoblouse uit de kast en dans mee!

Zin in een themafeest? Op DagjeWeg.NL staan tientallen interessante themafeesten.

Kijk ook bij...

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:44:58 · Gepubliceerd: 2010-03-17 15:39:54 - 1355