Creatieve tijgers breken los

De Witte Tijgers |  
Redactioneel door

Bruis van inspiratie tijdens deze creatieve workshops

23 maart 2010 Cultuur Een prachtig schilderij, gemaakt door de buurvrouw. Een uniek servies, ontworpen door een vriendin. Soms bekruipt de jaloezie ons wel eens bij het zien van andermans vernuftige creaties. Zelf niet creatief? Iedereen wordt een knutselaar tijdens één van deze creatieve workshops. DagjeWeg.NL deed vast wat inspiratie op.

De Witte Tijgers: dat klinkt avontuurlijk! In het centrum van Arnhem transformeren creatieve nitwits tot wonderlijke knutselaars. De Witte Tijgers bieden een ruime keuze uit gezellige workshops. Leer zeep maken, met een geurtje naar keuze. Of nog beter, een parfum naar eigen recept. Niet bang voor vieze handen? Doe eens gek met verf in de workshop action painting. Al spetterend met verf ontstaat een bijzonder schilderwerk. En het allerleukste is het resultaat van een creatief middagje. Eenmaal thuis kan iedereen de gepimpte slippers of tas zien en genieten van een showtje buikdansen.

Hét adres voor creativiteit: De Witte Tijger! Van parfums maken tot vogelhuisjes bouwen.

Creatieve workshop bij de Witte Tijger
 

Kleurig keramiek

Alle kleuren van de regenboog, maar dan niet aan de hemel maar op een vaas of schaal. Keramiekstudio Color Me Mine introduceert een hype uit Amerika, waar bezoekers kiezen uit het beschilderen van keramiek of het maken van een prachtig mozaïek. De zoektocht naar een origineel servies kan zomaar eens eindigen bij Color Me Mine. Iedereen maakt hier een persoonlijk kunstwerk, gezellig met een groep. En bij al die inspanning is een hartig of zoet hapje welkom! In Amsterdam smullen bezoekers van een verrukkelijke high tea van de Bakkerswinkel. Iedereen mag binnenlopen bij de studio en zijn of haar verfrissende ideeën botvieren. Alle gemaakte kunstwerken bakken de begeleiders af.

Ook in:

Color Me Mine Keramiekstudio vol kleur in Amsterdam, Nijmegen of Zoetermeer!

Mozaïek van Color Me Mine
 

Creatieve duizendpoot

Inspiratie opdoen is voor creatieve duizendpoot Masja Verpoort geen enkele moeite. Haar galerie in Amersfoort staat open voor iedereen die iets van haar schilderkwaliteiten wil leren. Tijdens een cursus of een workshop krijgen de cursisten het schilderen met acrylverf of olieverf langzaam in de vingers. Tussendoor is er tijd voor een lekker glas wijn en een klein hapje. Een workshop is een leuk uitstapje met vriendinnen of om meer te leren van de schilderkunst. In de galerie van Masja, Muriel-Art, schilderen deelnemers ook met olieverf. Deze workshop duurt zeven uur en is verdeeld over twee zondagen. Hierop volgt een echte tentoonstelling! Van amateur tot een bijna-meesterschilder. Ook kinderen nemen deel aan de workshops. Een leuke middag of twee en een schilderij aan de muur. Een klassieke win-winsituatie, dus boeken maar!

Ook leuk bij Muriel Art:

Cursus drama
Kruip eens in de huid van een ander door middel van rollenspellen. De cursussen bestaan uit tien lessen, waarbij deelnemers de fijne kneepjes van het dramaspel in de vingers krijgen.

Word een meesterlijke schilder in Amersfoort!

Masja Verpoort leert cursisten schilderen
 

Axe-effect

Pimp je fiets of het toilet, alles krijgt een nieuw uiterlijk bij Werk aan de winkel. Het is bijna té moeilijk om één van de workshops in Den Bosch of Nijmegen te kiezen, want er zijn zo veel! Maar welke het ook wordt, aan het eind gaan de deelnemers gegarandeerd met nieuwe gebruiksvoorwerpen naar huis. Half vergane lampenkapjes krijgen een nieuw leven met een volledige make-over. Ook het kleinste kamertje wordt opgevrolijkt met allerlei accessoires, gemaakt in een groepsworkshop. Zelfs mannen gaan aan de slag met een verleidelijke workshop. De opdracht luidt: Creëer je eigen Axe-effect. Ideaal voor de aanstaande bruidegom om zijn bruid mee te verleiden. Een hartig hapje, een afternoon tea of een diner erbij en het uitstapje is compleet!

Handen uit de mouwen bij Werk aan de winkel in Den Bosch of Nijmegen.

 

Sfeervol kaarslicht

Een wijntje op de bank, een goed gesprek, maar wat mist in dit plaatje? Juist, de zachte gloed van kaarslicht. Kaarsenmakerij Ambachtelijk Kaarslicht produceert kaarsen op authentieke wijze. Op die manier brandt een kaars een stuk langer! Neem eens een kijkje op de locatie in Sint Annaland of in Goes, waar bezoekers toekijken bij het kaarsen maken. Zelf zo'n mooie kaars maken? Onder deskundige begeleiding gaan bezoekers aan de slag. Een mooie herinnering om thuis nog lang van na te genieten. Groepjes kinderen mogen hier ook hun feestje vieren en nemen een kaarsje mee naar huis.

Breng sfeer in huis met Kaarsenmakerij Ambachtelijk Kaarslicht in Goes of Sint Annaland!


Uitleven met verf kan bij Splash Art in Arnhem. Maak een waar schilderij door te gooien met verf samen met vrienden of collega's. Alle remmen gaan los! Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kom dan naar Splash Art.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:44:40 · Gepubliceerd: 2010-03-23 14:23:40 - 3528