1

Kampenaren als sardientjes in blik tijdens Sail

Paasmaandag drukste dag ooit in Kampen

Varen op de Zaan Nieuws door

archief oud artikel 6 april 2010 Cultuur Kampen, Overijssel Kampen stond dit weekend helemaal in het teken van boten. Het was namelijk weer tijd voor de driejaarlijkse Sail Kampen. Dit waterige evenement trok op paasmaandag 120.000 bezoekers en gaat daarmee de boeken in als drukste dag ooit in Kampen.

Tot kilometers buiten Kampen was het op de autowegen bomvol. De politie moest de Stadsbrug zelfs afsluiten voor aankomend verkeer. Dat werd via andere wegen de stad weer uitgeleid.

Lege pinautomaten

Zaterdag en zondag was het bezoekersaantal lager dan gedacht. Dat kwam waarschijnlijk door het slechte weer. Hagel en regen zorgden ervoor dat iedereen lekker thuis bleef. Op paasmaandag werd dit ruimschoots goed gemaakt. Halverwege de middag stonden lange rijen voor de pinautomaten, die uiteindelijk volledig leeg waren. Het evenement is ondanks de grote drukte vlekkeloos verlopen. Problemen hebben zich niet voorgedaan.

Sail Kampen 2010 stond in het teken van historische schepen. Dit paasweekend kwamen er ruim zestig naar Kampen. Naast de grote historische schepen kwamen er ook botters, punters en stoomschepen naar de Hanzestad.

Elke vijf jaar organiseert Amsterdam ook een Sail. Dit jaar vindt het maritieme evenement plaats van 19 tot en met 23 augustus 2010.

Ook zo gek op boten? DagjeWeg.NL heeft een groot aanbod van uitstapjes met boten. De Chinese rivierboten zijn erg populair. Of wat dacht u van zeilen met de Jonathan of varen op de Zaan?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 april 2010 - 223