Wat is het Beste Groenterestaurant?

De Culinaire Werkplaats |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Drie Nederlandse restaurants gaan voor gezond

12 mei 2010 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Twee ons groente en twee stuks fruit: een gezond leven begint met deze leefregel. Drie Nederlandse restaurants houden zich hier goed aan en strijden samen met vijf andere restaurants om de titel 'Beste Groenterestaurant van de Benelux 2010'.

De Vlaamse groentekok Frank Fol startte de wedstrijd vorig jaar, voor restaurants die volgens de organisatie op een goede manier met groente werken. Dit jaar strijden acht restaurants om de titel, waarvan drie in Nederland: De Culinaire Werkplaats in Amsterdam, Restaurant Gember in Den Haag en Bistro Sharlot in Ulvenhout.

De titel Beste Groenterestaurant werd vorig jaar voor het eerst uitgedeeld, aan Clandestino in het Vlaamse Haasdonk. In 2009 deed nog maar één Nederlands restaurant mee.

Fol bezoekt zelf aankomende tijd de acht genomineerde restaurants. De winnaar van 2010 wordt in oktober bekend gemaakt. De winnaars van de groentewedstrijd krijgen een extra vermelding in de gids in de vorm van een radijs.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-12 14:41:19 - 110