Uitwaaien op Ameland

Maritiem Centrum Ameland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Alles voor een weekendje weg op dit waddeneiland

21 mei 2019 Toerisme Ameland, Wadden Even helemaal weg zonder ver te reizen? Ga dan eens naar Ameland! De dagelijkse beslommeringen waaien met de zilte zeewind weg en bovendien is op het eiland van alles te doen. Op naar Ameland!

Foto 1. Het strand van Ameland. Foto: Catharina de Groot

Alles in de buurt

Het fijne van een eiland is dat alles in de buurt is. Zo haal je alles uit een paar dagen vakantie, zonder tijd te verliezen aan een lange reis. Behalve relaxen op het strand is er op Ameland nog veel meer te doen. Parachutespringen, een ritje te paard door de duinen of een mooi museum bezoeken. Maar een geslaagd verblijf op Ameland begint natuurlijk met een comfortabele overnachtingsplaats. Wie een overnachting boekt op ameland-site.nl heeft al een streepje voor. Particulieren verhuren op deze site hun onderkomen, wat varieert van een oude commandeurswoning tot een appartement of caravan. De eigenaars kennen de hotspots van het eiland en dat is informatie waar je je voordeel mee doet! In het dorpje Nes verhuurt HappyNes elf sfeervolle vakantiewoningen. Vind de luxe van thuis terug op vakantie! De huizen zijn allemaal ietsje anders en herbergen vijf tot negen personen. Voor de kinderen is er voldoende speelruimte in de omgeving.

Nog meer tips

Leuke dingen doen op Ameland

Alles is uitgepakt en iedereen puft uit op de bank. Dan is het tijd om wat leuks te gaan doen! De prachtige natuur op Ameland kun je op verschillende manieren beleven. Bijvoorbeeld vanaf een paardenrug! 't Jutterspad organiseert rijtochten onder professionele begeleiding. Vroeger hielpen deze edele dieren bij het jutten, het kruien van garnalen en bij het redden van drenkelingen. Zien hoe de paarden mensen redden? Vijftien keer per jaar rukt de paardenreddingboot uit naar het Noordzeestrand. Bovendien kun je in het Maritiem Centrum Ameland nog veel meer leren over het redden van drenkelingen. Navigeer door het centrum aan de hand van sterren en kompas en luister naar bijzondere verhalen. Als klap op de vuurpijl spelen bezoekers zelf een rol in een reddingsactie.

Wadlopen

Bij de waddeneilanden denk je misschien ook aan wadlopen! Met oude kleding en laarzen aan ploeteren door het slik van de drooggevallen bodem van de Waddenzee. Stichting Wadloopcentrum Pieterburen verzorgt graag een tocht van Holwerd helemaal naar Ameland. Ga de uitdaging aan en laat een voetafdruk achter op het wad. Lees alvast: Wandelen op een drooggevallen Waddenzee. Wie liever vanaf Buren of Hollum vertrekt kan bij Natuurcentrum Ameland terecht voor een zwerftocht over het wad. Maar er is meer! Bezoek een eeuwenoude eendenkooi of sleep met de hele groep een net door het water en ontdek wat er leeft in de zee. Natuurcentrum Ameland verzorgt verschillende leuke excursies.

Zeehonden en parachutes

Een zeehond zien in Pieterburen is toch wat anders dan een zeehond in het wild ontmoeten. Het schip De Zeehond maakt een ontmoeting mogelijk! Stap aan boord en ga op weg naar het leefgebied van de zeehond. Een adembenemend zicht over zee met een lekkere kop koffie erbij. Bovendien biedt De Zeehond 100% robbengarantie. Op naar Robbeneiland! Een bijzondere manier om het eiland te ontdekken is vanuit de lucht! Vanaf het vliegveld in Ballum stijgen de vliegtuigjes van Aero Service op. Geniet van een prachtig uitzicht over Ameland of de andere Waddeneilanden. De echte waaghalzen gaan een stapje verder en springen uit het vliegtuig! Een parachutesprong met een instructeur of alleen, dat is pas een stoer verhaal bij thuiskomst.

Meer informatie? Alle overnachtingen en uitjes op Ameland zijn te vinden op DagjeWeg.NL!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-05-20 08:34:13 · Gepubliceerd: 2010-05-14 14:45:06 - 2398