1

Louis Vuitton komt naar de Bijenkorf

Nederlands warenhuis wordt steeds luxer

Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2010 Showbizz Amsterdam, Noord-Holland Vergeet Harrods en Galeries Lafayette! De Bijenkorf is waar je moet zijn. Het warenhuis is zichzelf aan het verluxen en opent dit najaar in haar vestiging in Amsterdam een Louis Vuitton shop.

Het merk, vooral bekend door haar opvallende tassen, heeft daarmee twee verkooppunten in Nederland. Louis Vuitton heeft sinds 2002 een winkel in de PC Hooftstraat. Het aanbod in beide winkels wordt ongeveer hetzelfde. Koffers, tassen, kleinere lederwaren, sjaals, dassen en schoenen zijn er te koop. Op de PC Hooftstraat komt de 'gewone' Nederlander niet zo snel. De Louis Vuitton vestiging in de Bijenkorf is een stuk toegankelijker.

"We willen een volledig aanbod in het luxesegment hebben", vertelt een woordvoerder van de Bijenkorf. Met merken als Viktor & Rolf, Burberry, Marc by Marc Jacobs, See by Chloé en sinds kort ook Sonia by Sonia Rykiel zet het warenhuis zich hoog op de modekaart. In de Bijenkorf hebben merken hun eigen 'winkeltjes'. Deze winkeltjes worden 'shop in shop' genoemd.

Louis Vuitton heeft momenteel 448 winkels en opent jaarlijks tussen de twintig en dertig nieuwe filialen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 mei 2010 - 1844

Dit past bij 'Louis Vuitton komt naar de Bijenkorf'

2 reacties: