Shaladag, shaladag voor Sieneke

Nijmeegse Sieneke ligt eruit in de halve finale

  Nieuws door

28 mei 2010 Showbizz Nijmegen, Gelderland Onze eigen Sieneke zorgde in de halve finale van het Eurovisie Songfestival voor een goed optreden. Het was helaas niet genoeg om een plek in de finale te verdienen.

"Ik heb nog niet eerder zo'n goed optreden neergezet. Ik ben zo trots op mezelf en het team. Ik vergeet dit nooit meer", zei Sieneke tegen persbureau Novum. Natuurlijk is jammer dat het niet is gelukt om in de finale te komen, maar "het is een wedstrijd en dan is dit het risico", relativeert coach Marianne Weber.

Componist Pierre Kartner zorgt volgend jaar opnieuw voor het liedje, als dat hem wordt gevraagd. "Dat zou ik zeker doen. Ik zou daar geen moment aan twijfelen als het weer aan mij gevraagd zou worden."

Tros-directeur Peter Kuipers laat weten dat hij het verlies van Sieneke betreurt. "We hebben het hartstikke goed gedaan, we hebben alleen de finale niet gehaald." Volgens de Tros blijft het Songfestival de komende jaren Nederlandstalig. "Iedereen kan van de Tros verwachten dat we voor Nederlandstalig gaan. We hebben van te voren een analyse gemaakt. (..) Het maakt (..) niet uit of het Nederlands of Engels is."

Sieneke was gisteravond wereldberoemd. Zo was haar naam het tweede meest getwitterde onderwerp van die dag. Wereldwijd! Haar optreden werd door 2,5 miljoen Nederlanders live gevolgd. Sieneke houdt aan haar optreden een platencontract over.

En voor wie niet kan stoppen met zingen, nog een keer: Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-28 09:14:38 - 700

Dit past bij 'Shaladag, shaladag voor Sieneke'

1 reactie