Uit in Nijmegen

 deel via WhatsApp | Reportage door

De leukste uitjes in Nijmegen

1 juni 2010 Cultuur Nijmegen, Gelderland Het prachtige Kronenburgerpark, Museum Het Valkhof of het Fietsmuseum Velorama. Nijmegen staat bol van cultuur, natuur en historie. Ontdek deze prachtige plaats aan de Waal. DagjeWeg.NL verzamelde de leukste tips!

Niet genoeg aan één dag om Nijmegen te bekijken? Blijf er dan lekker een weekend. Boek bijvoorbeeld een overnachting in het chique Hotel Mercure Nijmegen midden in het centrum van Nijmegen en vlakbij het treinstation. Vanuit het hotel bent u te voet zo bij alle leuke bezienswaardigheden. Of een nachtje in of in het geweldige Hotel Courage Nijmegen. Het hotel ligt aan de prachtige Waal. Lekker uitwaaien dus! Er zijn nog veel meer hotels in de omgeving van Nijmegen.

Aanbevolen uitstapjes in Nijmegen
Uitstapjes Nijmegen

City Games - GPS-spel Nijmegen

City Games zijn gemaakt voor groepen die een echt avontuurlijk spel willen beleven. Het decor van dit spel is de hele stad Nijmegen. De spelers gaan op pad door de stad en krijgen een GPS-telefoon mee. Via deze telefoon kan iedere speler op elk moment zien waar zijn teamgenoten of tegenstanders zijn. Ontmasker de gangster!

Color Me Mine Nijmegen

Zes dagen per week is de Color Me Mine Studio in Nijmegen open. Wie een creatieve dagbesteding zoekt, alleen of in groepen, kan hier goed terecht. Kunstenaar of niet, iedereen kan hier een kunstwerk maken. Bezoekers bepalen zelf wat ze maken. Ook geschikt voor een bedrijfsuitje of familiedag. Er zijn diverse arrangementen beschikbaar.

Kronenburgerpark

Midden in het centrum van Nijmegen ligt het Kronenburgerpark. Het park werd in 1880 aangelegd in Engelse landschapsstijl, naar een ontwerp van de Belgische landschapsarchitect Lieven Rosseels. In 2006 kreeg Kronenburgerpark een opknapbeurt en bevindt zich nu tegen de oude stadswal. Niet veel verderop vind je de Kronenburgertoren, het Rondeel en de Jacobstoren. Ook de meandervormige vijver, de knuppelbrug, de volière en het hertenkamp zijn het bezoeken waard. In het park bevinden zich wel 150 soorten bomen!

Sint Stevenskerk

De Grote of Sint Stevenskerk is de oudste en grootste kerk van Nijmegen. Met de bouw van de kerk werd omstreeks het midden van de 13e eeuw begonnen. Van deze romaans-gotische kerk resteren de onderbouw van de toren en de meest westelijke traveeën van het schip. De kerk wordt nu nog gebruikt voor diensten, orgelconcerten of tentoonstellingen. Leer de kerk kennen door een rondleiding of doe eens actief en beklim de Stevenstoren!

Stadsbrouwerij de Hemel

"Beter goed gemaakt, eenvoudig bier dan slechte wijn." Hier spreekt een bierbrouwer in hart en nieren. Herm Hegger is al dertig jaar bierbrouwer en nog steeds verliefd op het vak. In Stadsbrouwerij de Hemel in Nijmegen wordt het goudgele gerstenat gebrouwen, gedronken en ontdekken bezoekers tijdens een rondleiding het geheim van het alcoholische wonder..

Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof belicht de geschiedenis van Nijmegen. Het museum beschikt over een gevarieerde collectie van archeologische kunst- en gebruiksvoorwerpen, de Romeinse architectuur, oude en moderne kunst. Museum Het Valkhof is gevestigd aan de rand van het Valkhofpark. Vroeger heeft daar een Romeins legerkamp gezeten, waar later keizer Karel de Grote een burcht liet bouwen. Nu staat daar het museum - een glazen gebouw, ontworpen door Ben van Berkel. Er zijn voor kinderen vele doe-mogelijkheden in het museum.
Bekijk alle uitstapjes in Nijmegen!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:37:21 · Gepubliceerd: 2010-06-01 12:24:14 - 17028

Kijk ook bij...