DierenPark Amersfoort geeft olifanten ruimte

Rijk der Reuzen opent officieel op zondag 6 juni

DierenPark Amersfoort Nieuws door

archief oud artikel 4 juni 2010 Natuur Amersfoort, Utrecht Met man en macht werkte DierenPark Amersfoort de afgelopen anderhalf jaar aan een nieuwe olifantenverblijf. Nu is het dan zover: het Rijk der Reuzen is voltooid. Tijdens de Dag van de Slurven op 6 juni verwelkomt meidengroep Djumbo de olifanten en trakteert de bezoekers van de dierentuin op een spetterend optreden!

Alles staat zondag in het teken van de olifant. Zij zijn de sterren van de dag met hun nieuwe verblijf, het Rijk der Reuzen. Vorig jaar verhuisde de olifantenkudde al naar het binnenverblijf, wat in totaal 750 vierkante meter beslaat. De Amersfoortse reuzen boffen maar met een plaatsje in het grootste binnenverblijf van Nederland. Nu is eindelijk ook het buitengedeelte af en is het Rijk der Reuzen de voltooiing nabij.

Dierenpark Amersfoort

Op dit moment werkt DierenPark Amersfoort nog aan de vijver en de tribune, maar een woordvoerster van de dierentuin laat weten dat zondag alles klaar is. Het totale leefgebied van de olifanten is nu 4000 vierkante meter en er is dus ruimte genoeg voor gezinsuitbreiding! "Alex (de bul red.) blijft in DierenPark Amersfoort, dus we hopen dat hij na Kina voor nog meer nageslacht gaat zorgen", vertelt een woordvoerster. Bezoekers kunnen zondag wegzwijmelen bij het kleine olifantje Kina, die in november in het nieuwe verblijf is geboren.

DagjeWeg.NL schreef eerder over het Rijk der Reuzen, lees ook:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 juni 2010 - 657