Top uitjes in Nijmegen

De beste tips voor een dagje uit in Nijmegen en omgeving.

Zips & Ropes Redactioneel door
Foto 1. Bezoek de Stevenskerk in Nijmegen. Foto: Patrick van Bree / Stichting Stevenskerk

10 juni 2018 bijgewerkt: 15 januari 2021 Toerisme Nijmegen, Gelderland Een dagje Nijmegen of op zoek naar een leuke activiteit met vrienden of familie? Zoek niet langer, want de leukste uitjes zijn hier te vinden! Ga klimmen, of leun achterover in een van de warme baden in Sanadome. Voor iedereen het perfecte dagje uit!

Actieve uitjes Ontspannen/Wellness
Creatieve uitjes  CultuurActieve uitjes

Stijg tot grote hoogten in klimcentrum GRIP Nijmegen. Onder begeleiding van een instructeur kan iedereen hier kennis maken met de klimwand. Wie durft tot de maximale hoogte van 21 meter te klimmen? Ook kun je hier boulderen, in een speciale boulderzaal. Klimmen zonder zekering, maar met dikke matten onder je, zodat je de uitdagende routes aandurft.

Behoefte aan meer adrenaline? Schiet dan lekker met verf bij Paintball Centrum Nijmegen. Naast de A73 ligt een groot terrein helemaal afgeschermd van de buitenwereld. Hier kun je ongezien door de modder ploeteren en mensen met verfballetjes bekogelen. Behalve paintballen kun je bij Paintball Centrum Nijmegen ook airsoft spelen.

De adrenaline giert door je lijf bij Zips & Ropes, op zo'n twintig minuten rijden vanaf Nijmegen. Een vrije val, schommelen op grote hoogte tussen de bomen en de Tower of Thrills; voor de meeste attracties in dit klimpark moet je even slikken. Maar als je het eenmaal hebt gedaan, blijft de kick nog wel even hangen! En kun je nagenieten met een welverdiende burger.


Bekijk alle actieve uitjes in Nijmegen.

Creatieve uitjes

Kom met lege handen aan bij Werk aan de Winkel in Nijmegen en ga met een creatief wonder weer naar huis. Iedere creatieve nitwit krijgt de slag te pakken tijdens één van de leuke workshops. Maak van een overbodig lapje stof een kunstzinnig lampenkapje. Samen met een groep? Kies dan voor Pimp your ride, waarbij je een oude, doodgewone fiets transformeert tot een hippe verschijning. Werk aan de Winkel biedt zoveel verschillende workshops, dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Dus, snel naar Nijmegen!

Ga aan de slag met een schilderkwast en creëer een uniek stukje keramiek. Of begin aan een kunstwerkje van mozaïek. Bij Color Me Mine in Nijmegen mag iedereen op elk moment van de dag binnen lopen voor een workshop. Kies een leuk voorwerp, zoals een fotolijstje of een kandelaar, en begin met schilderen. Creatief talent is niet nodig, bij Color Me Mine krijg je vanzelf inspiratie. Voor een mozaïkworkshop kun je zelf iets mee nemen om met mozaïek te verfraaien. Of je kiest een mooie achtergrond van Color Me Mine. Neem een kijkje en ontdek alle mogelijkheden in de studio. Ook leuk voor een vriendinnendag of een vrijgezellenfeest!


Bekijk alle creatieve uitjes in Nijmegen.

Ontspannen uitjes

Sauna en Beauty De Thermen in Nijmegen is dé locatie voor complete ontspanning voor lichaam en geest. Lekker liggen weken in de hot-whirlpool, binnen of buiten. Verschillende sauna's om al die stress uit het lichaam te stomen. Bezoekers verlaten De Thermen als een ander mens. Kies bijvoorbeeld een arrangement met een gezichtsbehandeling of een lichaamspakking om een verwendag te optimaliseren. Gezellig met je partner of een vriendin is een dagje sauna een verademing!

Een andere optie voor een relaxed dagje uit is Sanadome Hotel & Spa Nijmegen. Ondergedompeld in één van de kruidenbaden is iedere gedachte aan het dagelijks leven vervlogen. Beleef een massage, een lichaamspakking of gezichtsbehandeling voor ontspannen spieren en een stralende huid. Scandic Sanadome biedt verschillende arrangementen aan, zodat iedere bezoeker zijn of haar perfecte dag kan samenstellen. Bovendien is hierbij vaak een hapje of een drankje inbegrepen. Wie na al die ontspanning ook nog nachtje lekker wil slapen boekt een kamer in het 4-sterren hotel van Sanadome.


Bekijk alle wellness uitjes in Nijmegen.

Culturele uitjes

Het bekendste museum van Nijmegen is Museum Het Valkhof. Bezoekers vinden een grote archeologische verzameling en collecties op het gebied van kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis. Een paar keer per jaar stelt het museum tijdelijke tentoonstellingen samen. Het onderkomen van Het Valkhof is op z'n minst bijzonder te noemen. Architect van het jaar 2007, Ben van Berkel, ontwierp het gebouw. Ooit lag op dezelfde plaats een Romeins legerkamp en bouwde keizer Karel de Grote er een burcht. Voor kinderen heeft het museum vaak leuke activiteiten.

Stap binnen de Grote of Sint Stevenskerk in Nijmegen. Dit is zowel de oudste, als de grootste kerk van de stad. Omstreeks het midden van de 13e eeuw is de bouw van de Grote kerk gestart. Op dit moment is de kerk in gebruik voor diensten, orgelconcerten of tentoonstellingen. Bezoekers maken kennis met de kerk door een rondleiding. Nog intensiever contact met dit romaans-gotische bouwwerk? Ga de uitdaging en beklim de 71 meter hoge Stevenstoren.


Bekijk alle culturele uitjes in Nijmegen.

Op DagjeWeg.NL staan nog meer leuke uitjes in Nijmegen!
Foto 2. Nijmegen. Foto: Flickr, CC BY-SA 2.0

Laatst gewijzigd: 2021-01-15 12:20:35 · Gepubliceerd: 10 juni 2018 - 62250