Culinair genieten in Den Bosch

Pink Lemon |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Dineren, lunchen en ontbijten of gezellig borrelen!

25 juni 2010 Trends Den Bosch, Noord-Brabant Een dagje Den Bosch is niet compleet zonder een hapje of drankje. Romantisch samen dineren of een snelle, voedzame lunch. De hipste eettentjes staan op DagjeWeg.NL. Eet smakelijk!

Gezonde keuze

Pink Lemon heeft met het knusse roze met limoen gekleurde interieur voor mannen misschien een iets te hoge drempel. Maar voor vrouwen en meiden is dit de place to be! Op de kaart staan fruitsapjes, soepjes en salades voor de gezonde trek. Of probeer een bagel met verschillende soorten beleg en een lekkere smoothie. Om iedere zonnestraal op te vangen in de zomer is het terras een heerlijke plaats om te relaxen. De serveersters van Pink Lemon maken met hun roze kleding de sfeer compleet.

Gezellig eten bij Roels. Foto: Roels

Gezellig borrelen

In het culinaire hart van Den Bosch zwaait de deur van Roels open. Dit gezellige restaurant is van alle markten thuis. Een biertje pakken op het terras of een zakenlunch, de kaart biedt veel variatie. Deze internationale keuken is goed voor de gemiddelde portemonnee. Aan de bar is het gezellig nakletsen en borrelen met wat hapas & tapas. En wie weet lijkt de dansvloer dan wel zo aantrekkelijk, dat de wilde haren hoogtij vieren!

Kleine gerechtjes

Eetbar Dit serveert allerlei kleine hapjes om je vingers bij af te likken. Met je tafelgenoot deel je ieder heerlijk gerechtje, zodat je elke smaak kunt proberen. Nog niet genoeg? Dan bestel je bij Dit gerust nog een rondje. Een Bossche zondagochtend begint ontspannen met een ontbijtje, met een jus d'orange, een broodje, een krant en een lekker eitje. De kinderen eten voor de halve prijs mee! Lunchen en dineren kan ook bij Eetbar Dit en bovendien is er een complete kaart met zoete verrassingen.

Smullen van kleine gerechtjes bij Eetbar Dit. Foto: Eetbar Dit

Kookles

Zin om jezelf culinair uit te dagen? Volg dan een kookles bij Kookschool Keizer Culinair. In Galerie Achter de Kan wordt buiten openingstijden naar hartelust gekookt. Volg een kookles en eet de zelfgemaakte hapjes daarna lekker op. Tijdens dit diner is het mogelijk om te vergaderen. Word een topkok in de Italiaanse keuken of leer fingerfood bereiden. Wie meer van een drankje, dan van een hapje houdt kan zich ook opgeven voor een wijnproeverij. Hierna is het combineren van wijn en spijs geen enkel probleem. Met een wijnproeverij voorafgaand aan een kookles sla je twee vliegen in één klap.

Dit wordt een moeilijke keuze! Foto coquille: Flickr Foto bagel: Flickr Foto smoothie: Flickr Foto cappucino: Flickr Foto muffin: Flickr

Culinair creatief

Voor culinair met flair ga je in Den Bosch naar Coquille, oftwel de sint-jakobsschelp. Twee jaar geleden won dit restaurant het tv-programma 'Mijn Tent is Top'. Chefkok Sven en maïtre Geertje serveren de heerlijkste gerechten met de sint-jakobsschelp als grote ster. Voor wie niet zo gecharmeerd is van deze lekkernij biedt de menukaart hoop. De kok bereidt vele andere gerechten vol smaak en vernieuwende combinaties. En natuurlijk past hier een goede wijn bij, die de sommeliers graag aanbevelen. Laat je verrassen!

Laatst gewijzigd: 2021-03-01 18:19:21 · Gepubliceerd: 2010-06-24 16:22:52 - 1486