1

Nieuwbouw Armando Museum uitgesteld

Gemeente moet bezuinigen

Armando Museum Nieuws door

archief oud artikel 2 juli 2010 Cultuur Amersfoort, Utrecht De herbouw van het Armando Museum in Amersfoort wordt voorlopig uitgesteld. In 2007 verwoestte een grote brand het gebouw en daarbij bijna de gehele collectie. Het museum zou in oktober worden gereconstrueerd.

Gemeente Amersfoort liet weten de herbouw van de Elleboogkerk uit te stellen. Dit vanwege de aanstaande bezuinigen van 20 miljoen. "Het besluit om de aanbesteding voor de herbouw van de Elleboogkerk uit te stellen is onvermijdelijk, om ervoor te zorgen dat we in het najaar van 2010 werkelijk alle bezuinigingsopties tegen het licht kunnen houden", zegt wethouder Mirjam Barendregt van de gemeente Amersfoort.

Brand Armando Museum

Het Armando Museum huisde in de Elleboogkerk, welke in 2007 compleet afbrandde. Een jaar later was een plan voor herbouw compleet. Nu maakt het gemeentebestuur pas op de plaats en houdt het alle bezuinigsopties aan het licht. Yvonne Ploum, hoofd van het museum is verbijsterd. "De gemeente Amersfoort heeft kort na de brand al toegezegd de herbouw mede te financieren. Nu ze hierop terugkomen pleegt de gemeente woordbreuk. Wij vrezen dat met dit uitstel de beloofde hulp niet door zal gaan", liet Ploum weten in NRC Handelsblad.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 juli 2010 - 349