1

Paleis Soestdijk langer open voor publiek

Kabinet krijgt meer tijd voor beslissing herbestemming

Paleis Soestdijk Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2010 Cultuur Baarn, Utrecht Goed nieuws voor royalty liefhebbers: Paleis Soestdijk blijft ook volgend jaar open voor publiek. Er is nog geen besluit genomen over de herbestemming van het paleis. Om tijd te rekken blijft Soestdijk langer geopend.

Nog steeds is er geen knoop doorgehakt over de nieuwe bestemming van het oude 'thuis' van koningin Juliana en prins Bernhard. Komt er een openluchtopera of wordt het de locatie voor het Nationaal Historisch Museum? Niets is zeker totdat de overheid duidelijk maakt wat zij bijdraagt aan de kosten van de renovatie, beheer en onderhoud van de gebouwen en het landgoed. "De overheid kan deze duidelijkheid nu niet geven, mede vanwege de onzekere financieel-economische situatie”, schrijft demissionair minister voor Wonen, Eimert van Middelkoop (ChristenUnie), dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Rondleidingen

Paleis Soestdijk blijft tot eind volgend jaar beperkt open voor het publiek. Aan de rondleidingen komt eind dit jaar een eind. Wel worden er allerlei culturele activiteiten op Paleis Soestdijk georganiseerd. Sinds het overlijden van Prins Bernhard staat het paleis leeg en sinds de opening voor publiek, drie jaar geleden, kwamen er al ruim 430.000 mensen over de vloer.

In de omgeving van Paleis Soestdijk is genoeg leuks te doen. Ga een dagje uit in Baarn!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 juli 2010 - 514