1

Historische schepen niet weg te slaan uit Assen

Brug wil niet meer open

Dagje uit in Assen Nieuws door

archief oud artikel 3 augustus 2010 Cultuur Assen, Drenthe Twintig historische schepen kunnen de Drentse stad Assen niet verlaten, omdat een brug niet meer open wil. De oude tjalken, sleepboten en skûtsjes waren in het centrum voor het evenement Assen Vaar(t)jaar.

De schippers weten niet waarom de brug aan de Vaart Noordzijde niet meer werkt. "Het was een aardige knal", zegt een schipper tegen NOS. "We waren halverwege de haven en zeiden al: dit komt niet goed. Later hoorden we dat hij niet meer draait."

Verplicht vakantievieren

Toch hebben de meeste schippers er geen problemen mee om langer in Assen te verblijven. "We liggen hier hartstikke mooi", zegt één van hen. De meeste schippers gaan "verplicht vakantievieren", terwijl andere genieten van het grote winkelaanbod. Of van een dagje uit natuurlijk!

Nog twee dagen

Komende donderdag wordt de brug met een takel opgetild, zodat de boten het centrum kunnen verlaten. Voor wie dit wil zien: de operatie begint om vijf uur 's ochtends. Vroeg uit de veren dus!

Compensatie

Als de schepen de haven verlaten, gaat de gemeente onderzoeken wat er mis is met de brug. De schippers krijgen een financiële compensatie voor het oponthoud in het centrum.

Ook zo'n zin in een dagje uit naar Assen? DagjeWeg.NL heeft tientallen leuke tips voor jou klaar staan!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 augustus 2010 - 284