1

Spektakel met swingende schippers

Tweede dag SAIL 2010

Nieuws door

archief oud artikel 20 augustus 2010 Sport Amsterdam, Noord-Holland De eerste dag van SAIL 2010 sloot met een daverende vuurwerkshow. Een belofte voor de tweede dag, waar zelf gemaakte bootjes de grachten veroveren en de schippers swingend door de binnenstad gaan. Komt dat zien!

De weerberichten voor vandaag zijn goed en niets staat een mooie tweede dag van SAIL 2010 in de weg. Het publiek kan zich de hele dag vergapen aan de prachtige tallships die in de stad liggen. Het hoogtepunt van vandaag is de Pieremachocheltocht, waar alles wat drijft de grachten van Amsterdam versierd. Gekke en hilarische zelfgemaakte bootjes varen in een bonte stoet langs het publiek.

Skûtsjesilen

Na deze bijzondere optocht volgt de swingende Crew Parade van ruim duizend bemanningsleden van de tallships. Dit is hun manier om de stad Amsterdam te bedanken voor de gastvrijheid. Muziek uit alle windstreken zorgt voor de swing. En in het wedstrijdgebied Sailsation start de eerste wedstrijd skûtsjesilen uit de geschiedenis van SAIL Amsterdam. Ook voeren de Koninklijke Marine en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNMR) hier spannende reddings- en antipiraterijacties uit.

Sail-In Parade

Gisteren trapte SAIL 2010 af met de Sail-In Parade. Een colonne van vijfhonderd schepen voer de stad in. Clipper Stad Amsterdam ging aan kop met aan boord Koninklijke Hoogheid prins Willem-Alexander. Zo'n 300.000 toeschouwers kwamen op het evenement af.

Ook bij SAIL 2010 geweest? Stuur de leukste foto's naar de redactie en vind ze terug in een mooi collage op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 augustus 2010 - 646

Dit past bij 'Spektakel met swingende schippers'