Gouden koets blijft rijden

Altijd Prinsjesdag in Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum Nieuws door

archief oud artikel 20 september 2010 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Eén dag per jaar is het Prinsjesdag. De dag met de Gouden Koets, de hoeden en de troonrede. In het Haags Historisch Museum is het vanaf 21 september altijd Prinsjesdag! Door beeld en geluid zien bezoekers in een nieuwe tentoonstelling de stoet met Gouden Koets aan zich voorbij rijden.

De Gouden Koets rijdt vanaf Prinsjesdag het hele jaar door in het Haags Historisch Museum. In de nieuwe Prinsjesdag experience ziet en hoort de bezoeker de optocht voor zich langstrekken. De hele samenstelling van de stoet wordt uit de doeken gedaan. Welke hoed is bijvoorbeeld van de hofhouding? En van de marechaussee? Ook is er aandacht voor de troonredes.

Video Prinsjesdag

'Prinsjesdag experience',
Haags Historisch Museum

Toegangsprijs: €5,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:02:59 · Gepubliceerd: 20 september 2010 - 263

Activiteiten Haags Historisch Museum

Nu te bezoeken

Haagse Harry, dûh tètaunstelling!!


‘Kèk mè nâh!!’ De weinig genuanceerde en luidruchtige inwoner van Den Haag heeft zijn eigen tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.

Grote Poppenhuis Den Haag weer te zien in speciale expo


Het Grote Poppenhuis van Lita de Ranitz is weer terug in het Haags Historisch Museum. Kom langs en kijk binnen bij de Haagse high society van 100 jaar geleden!