1

Babydolfijn redt het niet

Jong maandag overleden

Dolfinarium Harderwijk Nieuws door

archief oud artikel 28 september 2010 Natuur Harderwijk, Gelderland De babydolfijn die maandagochtend in het Dolfinarium Harderwijk ter wereld kwam, leeft helaas niet meer. Moeder Naomi ontfermde zich niet over het jong en ondanks de steun van de verzorgers heeft dolfijntje het niet gehaald.

Even na 10:00 uur 's ochtends zagen de duikers van het Dolfinarium een klein staartje naar buiten komen bij dolfijn Naomi. De bevalling ging snel, maar daarna liet de moeder het aan het lot over. Hierdoor kwam de ademhaling van het kalf niet goed op gang. Verzorgers hebben de twee uit elkaar gehaald en het kalf urenlang ondersteund. Maar dit mocht niet baten, het kleintje haalde het niet.

Eerste uren

De eerste uren van een dolfijn zijn het meest gevaarlijk, omdat de moeder het jong dan moet begeleiden. Naast het lichaam van de moeder staat een zuigende stroming, die het jong mee moet voeren naar boven om adem te halen. En het kleintje moet leren melk te drinken onder water.

Op de website Kraamkamer.nl laten verzorgers weten erg verslagen te zijn. "Je begint aan het redden van een babydolfijn en dan zet je alles op alles. Het jong leek in eerst instantie sterk en vol vechtlust. Langzaamaan werd het steeds minder levendig en uiteindelijk is het rustig ingeslapen. Dan sta je daar vol onmacht met z'n allen bij."

Kai

Op 23 augustus werd dolfijn Kai geboren in het Dolfinarium. Met dit dolfijntje gaat het gelukkig hartstikke goed.

Dol op dieren? Vind alle dierentuinen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 september 2010 - 615