1

DagjeWeg.NL start sociaal mediaplatform #geefwet

Platform voor behoud culturele sector

Geefwet op Facebook Nieuws door

archief oud artikel 6 oktober 2010 Cultuur Ede, Gelderland Het nieuwe kabinet is van plan om flink te bezuinigen op kunst en cultuur. Dat heeft grote gevolgen. Om de culturele instellingen een hart onder riem te steken, richt DagjeWeg.NL het sociaal mediaplatform #geefwet op.

Het nieuwe kabinet is van plan om 22 procent van de cultuurbegroting te schrappen. In totaal gaat het om 200 miljoen aan subsidie voor kunst en cultuur. Vooral de producerende kunst, zoals theaters, orkesten en festivals, krijgt het zwaar. Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg en Muziekgebouw aan 't IJ vrezen zelfs hun begroting niet rond te krijgen. Dat laat DagjeWeg.NL niet gebeuren.

Het begint een initiatief om te bouwen aan de culturele sector: #geefwet.

"Ik vind het belangrijk dat de culturele sector overeind blijft", zegt Nando Eskes, uitgever van DagjeWeg.NL. "Met #geefwet proberen we, buiten de overheid om, de fondswerving voor de culturele instellingen te stimuleren. Daar wordt de sector uiteindelijk sterker van. Niet bij de pakken neerzitten, maar positief omgaan met de tegenslagen."

Het sociaal mediaplatform #geefwet komt met nieuws, informatie en ideeën rondom de fondswerving voor de culturele sector. Denk ook mee en maak je ideeën bekend via #geefwet op Twitter, Facebook en Hyves. Met goede informatie en actuele berichten stimuleert #geefwet de particuliere fondswerving voor de culturele sector.

Steun de culturele instellingen! Met een gewoon bezoekje draagt u natuurlijk ook een steentje bij. Bezoek daarom een museum, een theater of een concert.

Laatst gewijzigd: 2012-12-24 09:17:37 · Gepubliceerd: 6 oktober 2010 - 603