ChristenUnie wil NHM ook in Paleis Soestdijk

Vandaag debat over vestiging #NHM

Utrecht wil Historisch Museum in Paleis Soestdijk Nieuws door

archief oud artikel 4 november 2010 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland De ChristenUnie gaat per motie voorstellen om het Nationaal Historisch Museum (NHM) in Paleis Soestdijk onder te brengen. Vandaag is er een spoeddebat in de Tweede Kamer over de vestiging van het NHM.

De CU wil de locatieverwijzing naar Arnhem uit de statuten van het NHM halen, zodat de directie van het museum de ruimte krijgt om zelf een locatie te zoeken. Verder moet onderzocht worden wat de haalbaarheid is van Paleis Soestdijk als onderkomen voor het Historisch Museum.

Eerder deze week liet de provincie Utrecht al weten veel te voelen voor het paleis als NHM-locatie. De provincie wil graag meedenken met de directie van het NHM, maar niet betalen. Volgens de CU wil Utrecht wel geld steken in het project.

Het NHM betrekt vanaf januari tijdelijk de Zuiderkerk in Amsterdam. Vanuit de kerk gaat de directie op zoek naar sponsors voor de financiering van de permanente locatie.

Het debat, een initiatief van de SP, begint om 10.15 uur. Volg het debat live.

Het Nationaal Historisch Museum is een klucht aan het worden. Het geharrewar verhindert niet dat er al miljoenen euro's verspijkerd zijn aan dit luchtkasteel.Lees wat DagjeWeg.NL ervan vindt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 november 2010 - 252