De Sinterklaas is in het land!

#Sinterklaasintocht doet menig kinderhart sneller kloppen

De Intocht van Sinterklaas Nieuws door

archief oud artikel 13 november 2010 Cultuur Harderwijk, Gelderland Elk jaar weet Sinterklaas miljoenen kinderharten weer te verwarmen. De koude en gure novembermaand wijkt voor de warmte uit het zuiden. Na een lange boottocht kwam Sinterklaas vanmiddag aan in de haven van Harderwijk. Pakjesboot 12 heeft de eindstreep gehaald. Het grote feest kan beginnen!

Onder het gezang van vele Sinterklaasliedjes (Sinterklaas kapoentje...) wachtten de kinderen op wat zou komen. De Sint was er om kwart over twaalf nog niet. De burgemeester werd wel een beetje ongerust. Maar gelukkig, tegen half een kwam de Sint in zicht en kon het grote feest beginnen! Bwoeoeoeoeoeoeoem..... bwoeoeoeoeoeoem.... Het grote stoomschip vol met dansende Pieten toverde honderden vrolijke gezichtjes tevoorschijn! Na een grote stap vanaf het schip de kade op, stond de Sint op vaste bodem. En de burgemeester? Die was een beetje dom geweest, die had de hele tijd de verkeerde kant op gekeken. Ach, burgemeesters kunnen ook niet alles weten!

Wil je weten of Sinterklaas ook in jouw buurt komt? Kijk dan bij de Sinterklaas intochten. Je kunt ook een dagje weg naar Sinterklaas.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 november 2010 - 849