Sinterklaas gaat een dagje weg

Ontmoet Sint in musea, dierentuinen en attractieparken

Sinterklaas in DierenPark Amersfoort Redactioneel door

archief oud artikel 30 november 2011 Cultuur 't Heerlijk avondje is in zicht. Sinterklaas heeft het maar druk met het het inpakken en uitdelen van die miljoenen cadeautjes. De goedheilig man heeft wat ontspanning nodig en gaat daarom een dagje weg. Vind Sint en zijn Pieten in de dierentuin, het museum of op de planken in het theater.

Dierentuinen

Dit jaar is DierenPark Amersfoort het Nationaal Trainingskamp van de Zwarte Pieten. Op 3, 4 december 2011 zijn er overal in de dierentuin Zwarte Pieten bezig met hun oefeningen. "Beste dierendirecteur van Amersfoort: ik hoop niet dat t uw apen stoort. Dat ze zo nu en dan een paar Pieten over de paden zien schieten", vertelt Sinterklaas. Op 20 november 2011 is de goedheiligman zelf ook in de dierentuin. Het belooft een dag vol muziek, leuke spelletjes, snoepgoed en pepernoten te worden!

Ook Ouwehands Dierenpark Rhenen slaat Sint niet over. Ontmoet de Sint met al zijn Pieten op 3 en 4 december 2011 in het Land van Sint. Dans mee met de Pieten tijdens de Pietenparty, bak je eigen pepernoten in de Pepernotenfabriek en volg een echte Pietentraining en ga kijken bij de spetterende Sinterklaasshow 'Feest van Sint'.

Win kaartjes voor de laatste Sinterklaasfilm: Sinterklaas en het Pakjes Mysterie.

Musea

Als alle zoete Nederlandse kinderen op bed liggen, loopt Sinterklaas over de daken. Uitrusten doet hij daarna in zijn slaapkamer in het Vestingmuseum. Op de zondag 4 december 2011 vindt hij het leuk om daar bezoek te krijgen. Het hele museum is dan geopend en de Zwarte Pieten zijn er dan ook bij om te oefenen met kanonschieten. Voor alle kinderen ligt er een zakje pepernoten klaar.

Altijd al de Pakjesboot eens van dichtbij willen bekijken? De Museumstoomtram in Hoorn maakt deze droom werkelijkheid. In de tram en op het station van Medemblik zorgen Zwarte Pieten voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Aan boord van de Pakjesboot wordt gevaren en gezongen en de Sint heeft voor alle kinderen een cadeautje! De Stoomtram vertrekt zaterdag 3 december en zondag 4 december 2011 om 10:15 uur en 12:00 uur.

Attractieparken

Sinterklaas houdt ook wel van spanning en sensatie tijdens bijvoorbeeld een rondje in een achtbaan. Op 3 december en 4 december 2011 leven Sint en zijn Pieten zich helemaal uit in Plopsaland de Panne. Geniet van de Grote Zwarte Pietenshow en vergeet het snoepzakje niet die Sinterklaas uitdeelt bij het verlaten van het park.

Ook Duinrell heet Sinterklaas hartelijk welkom. Ga op de foto met Amerigo of breng je tekening naar de tekeningenkamer. Ook is er een groot SiSaSinterklaasconcert. Sita maakt er samen met de Pieten één groot feest van. En natuurlijk zijn er attracties in het park geopend: Zweef in zweefmolen Aqua Swing en tol rond in de Mad Mill.

Bekijk alle Sinterklaas-uitjes op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-12-05 08:52:32 · Gepubliceerd: 2010-11-08 12:08:54 - 984