Dominee schrijft het beste reisverhaal

Short list Jan Blokker kent geen dubieuze kandidaten #janblokker

Letterkundig Museum Nieuws door

archief oud artikel 27 november 2010 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Toen Amerika nog nieuw was, reisde Herman Bavinck door het land van de grote mogelijkheden, en werd hij heen en weer geslingerd tussen verbazing en verwondering. Het reisverslag van Bavinck is nu uitgeroepen tot het beste reisverhaal.

Jan Blokker

Jan Blokker koos zes verhalen uit die in aanmerking kwamen voor de prijs 'Het beste reisverhaal van Nederland'. Deze verhalen komen uit het nieuwe boek De Nederlandse reisliteratuur in 80 en enige verhalen, samengesteld door dezelfde Jan Blokker. Via Internet is een verkiezing gehouden, en van de 300 uitgebrachte stemmen kreeg het verhaal Mijn reis naar Amerika de meeste stemmen.

Het reisverhaal is online te lezen: Mijne reis naar Amerika, maar de link op die pagina werkt op het moment niet. De PDF-versie van Mijne reis naar Amerika kunt u nu hier lezen.

De Koninklijke Bibliotheek en uitgeverij Prometheus schreven deze prijs uit, ter promotie van het Nederlandse reisverhaal. De eerder genoemde bundel is vanzelfsprekend verkrijgbaar in de boekhandel, zowel online als offline.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 november 2010 - 215