1

Armando Museum naar Bunnik?

Voorstel voor verhuizing #ArmandoMuseum uit Amersfoort

Armando Museum Nieuws door

archief oud artikel 7 december 2010 Cultuur Amersfoort, Utrecht De toekomst van het Armando Museum is nog onzeker. Stichting Amersfoort in C deed de afgelopen maand onderzoek naar een nieuwe locatie in de gemeente Bunnik. Daar kan het museum misschien terecht in het landhuis Oud Amelisweerd.

De zoektocht naar een nieuwe locatie voor het Armando Museum startte na een besluit van de gemeente Amersfoort. In plaats van het museum onder te brengen op de oude locatie, de Elleboogkerk, leek het de bestuurders beter een nieuwe locatie te zoeken. Nu hebben verschillende partijen de mogelijkheid onderzocht het museum onder te brengen in landhuis Oud Amelisweerd. Dit lijkt voor iedereen een aantrekkelijke optie. Na het opstellen van een ondernemingsplan wordt er het voorjaar van 2011 een definitief besluit genomen over de locatie.

Het landhuis Oud Amelisweerd is het eigendom van de gemeente Utrecht en is in beheer van het Centraal Museum. In het huis hangt een collectie waardevolle Chinese behangels. Bij het landhuis hoort een koetshuis en een tuin.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 december 2010 - 276