'Cultuurbezuinigingen gaan door'

Coalitie blijft bij #bezuinigingen kunst en cultuur

Nieuws door

archief oud artikel 13 december 2010 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De coalitiepartijen VVD en CDA en de gedoogpartij PVV blijven bij hun beslissing om te bezuinigen op kunst en cultuur. "Er is nu een overaanbod aan cultuur", zegt VVD-kamerlid Bart de Liefde in het debat over de cultuurbegroting.

Volgens de VVD gaf de overheid in de loop der jaren steeds meer subsidie aan cultuur, maar leidde dat niet tot een stijging van het aantal bezoekers. Dat is te lezen in het Algemeen Dagblad. Het kabinet wil op termijn 200 miljoen euro per jaar bezuinigen op de culturele sector. Vooral de podiumkunsten ondervinden hiervan de nadelen. Het kabinet wil namelijk niet bezuinigen op musea.

Kritiek

"Dit is kaalslag", vindt SP-kamerlid Jasper van Dijk. Boris van der Ham, van D66, wil de bezuinigingen halveren. ''Het kabinet vliegt met een bommenwerper over het cultuurlandschap en werpt een duizendponder af. Daarna wil Zijlstra de bom naspringen om 'm alsnog richting te geven. En terwijl op de grond iedereen verstijft, moet Zijlstra zijn visie nog bedenken."

Halbe Zijlstra, staatssecretaris van cultuur (VVD), geeft aan het eind van de middag antwoord op alle vragen die zijn gesteld in het debat.

Lees het laatste nieuws over de bezuinigingen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-12-13 14:12:40 - 397

Dit past bij ''Cultuurbezuinigingen gaan door''