1

Poppodium wordt museum

Haags Paard van Troje ontloopt #btwverhoging

Nieuws door

archief oud artikel 16 december 2010 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Van poppodium naar museum: Paard van Troje durft het aan. Het wordt een museum zonder vaste collectie.

Dit is een goede oplossing voor de voorgestelde btw-verhoging op toegangskaartjes voor podiumkunsten. Maar dat het poppodium daarom is veranderd in een museum, is niet bevestigd of ontkend. De directie van Paard van Troje zegt dat dit "mooi meegenomen" is, maar niet doorslaggevend is geweest.

Rockcultuur

Het nieuwe museum wil in zijn tentoonstellingen aandacht besteden aan de Haagse rock- en beatcultuur van 1960 tot 2010 en de moderne muziekkunst. Het museum wil open zijn wanneer de mensen vrij zijn en "een laagdrempelige en sfeervolle ambiance bieden die uitnodigt tot participeren". "Bij muziekmuseum Paard van Troje is het elke nacht museumnacht", vertelt het museum.

Zaterdagavond opent het museum de eerste expositie Hollandse Meesters. De expositie bestaat uit een presentatie van videobeelden en licht, aangevuld met een live muziekoptreden.

Lees meer nieuws over muziek op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 december 2010 - 227

Dit past bij 'Poppodium wordt museum'