1

Zeehonden verhuizen van koelcel naar Dolfinarium

Zeehonden van visboer opgevangen #dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk Nieuws door

archief oud artikel 7 januari 2011 Opmerkelijk Harderwijk, Gelderland Zes weken lang vertoefden de twee zeehonden Rocco en Pepito in de koelcel van een Venlose visboer. Totdat de politie hen afgelopen dinsdag ontdekte. Het Dolfinarium Harderwijk heeft zich over de dieren ontfermd.

De visboer uit Venlo hield de twee zeehonden in een waterbad in de koelcel van zijn vishandel. De politie ontdekte de dieren dinsdag na een anonieme tip. Vervolgens zijn de zeehonden in beslag genomen en overgebracht naar het Dolfinarium Harderwijk. Het is namelijk verboden om zeehonden te bezitten.

Rocco en Pepito, de twee zeehonden, zwemmen nu rond in een bassin van het Dolfinarium. Volgens verzorger Piet Mosterd maken de dieren het goed. Zo schrijft de Stentor. Het is pas de tweede keer dat het Dolfinarium een zeehond tijdelijk opvangt. Normaal gesproken neemt de zeehondencrèche Pieterburen deze taak op zich. Maar omdat Rocco en Pepito jarenlang in een Franse dierentuin woonden, besloot het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie het Dolfinarium in te schakelen. Of het park de dieren houdt is nog niet zeker.

Zeehonden zwommen in koelcel

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 januari 2011 - 703