1

Amsterdam met de kids

Films, workshops en muziek voor de kinderen #amsterdam

Dagje uit in Amsterdam Redactioneel door

archief oud artikel 2 maart 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Ook voor kinderen is er heel veel te doen in Amsterdam. Van voorleesuurtjes in de diverse bibliotheken tot leerzame theatervoorstellingen in theaters als De Toverknol en De Krakeling. DagjeWeg.NL verzamelde samen met het Amsterdams Uitburo de echte aanraders. Daar neem je de kinderen mee naar toe!

In het Tricky Theater is de komische en magische voorstelling De toverformule te zien. Kinderen gaan mee met Woedy Woet, op zoek naar zijn verloren toverformule. Tijdens al zijn pogingen om de formule terug te krijgen gebeurt er van alles. Maar met hulp van de kinderen bereikt hij zijn doel. Een interactieve voorstelling waar de kinderen ook iets van opsteken. Ga op zoek naar De toverformule in het Tricky Theater.

Voorlezen met gebaren

Maak het communiceren met je baby extra leuk en interessant door voor te lezen met gebaren. In de Bibliotheek Staatsliedenbuurt vertelt Maud van Wapperkids hoe je dat doet en hoe boekjes je hierbij helpen. Van Wapperkids ontwikkelde met de gebaren uit de Nederlandse gebarentaal als basis, de workshop Voorlezen met gebaren.

Raaf, géén kip!

Hij is een bekendheid onder de basisschoolkinderen: Raaf. Iedere week beleeft hij op SchoolTV allerlei avonturen in het programma Huisje Boompje Beestje. In Podium Mozaïek kunnen kinderen de avonturen van deze eigenwijze vogel meemaken. In het bos wordt een raaf geboren. Niet zomaar een raaf, nee; Raaf de eigenwijze witte vogel, de enige witte tussen alle zwarte raven. En iedereen noemt hem 'kip'. Nu wil Raaf laten zien dat hij een slimme en dappere Raaf is. Geen kip! Bezoek deze dappere Raaf, géén kip!

MLK Wonderland

In MLK Wonderland kan niemand blijven zitten. In deze interactieve dans- en muziek performance verhuizen ouders en hun kinderen van de tribune, naar de het podium. Een leeuw sluipt door de zaal, daagt uit om mee te sluipen, de ruimte te verkennen, - vreemde klanken, beweging, licht en schaduw. Makiko Ito en andere dansers, danseressen en musici creëren een sfeer van veilige spanning, die kinderen grenzen doet voelen en overschrijden en beweging op muziek als prettig doet ervaren. Kom kijken bij MLK Wonderland in de Maarten Luther Kerk.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 maart 2011 - 1131