1

Strijd om Glazen Huis

Enschede, Delft, Kerkrade en Sittard-Geleen willen #GlazenHuis

Nieuws door

archief oud artikel 23 maart 2011 Toerisme Vier steden hopen voor volgend jaar het Glazen Huis binnen te slepen. Enschede, Delft, Kerkrade en Sittard-Geleen presenteerden dinsdag hun plannen bij 3FM.

In welke stad verrijst in 2012 het Glazen Huis? Dinsdag presenteerden vier steden hun zogenaamde bidbook aan de radiozender, die elk jaar de actie 3FM Serious Request organiseert. De komende vier weken bezoekt 3FM Enschede, Delft, Kerkrade en Sittard-Geleen om de locaties te bekijken. Op vrijdag 29 april maakt de zender bekend waar het Glazen Huis in december 2012 staat.

Serious Request

"Het enthousiasme waarmee de plannen zijn gepresenteerd is aanstekelijk en vier mooie steden hebben zich gemeld. Daar ben ik blij om", vertelt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. "We moeten nu een goede analyse maken, de locaties bezoeken en uiteindelijk een keuze maken. Ik weet nu al dat dit ook dit jaar weer een moeilijke opgave wordt."

Ieder jaar zet 3FM zich samen met het Rode Kruis is voor een stille ramp. Drie dj's sluiten zich zes dagen lang op in een studio en maken, zonder te eten, 24 uur per dag live radio. Tegen betaling mag het publiek verzoeknummers indienen. De actie werd voor het eerst georganiseerd in 2004. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Eindhoven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 maart 2011 - 781

Dit past bij 'Strijd om Glazen Huis'