Collectie Mesdag terug in oude staat

De Mesdag Collectie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Museum #Mesdag wordt De Mesdag Collectie

19 april 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Liefhebbers kunnen bijna niet wachten. Want na een opening van twee jaar opent Museum Mesdag weer op 14 mei zijn deuren.

Bij een nieuwe look hoort een nieuwe naam

Na een verbouwing van twee jaar opent Museum Mesdag op 14 mei weer zijn deuren. De kunstcollectie heeft meer ruimte gekregen. En ook is er een winkel met bar, waar je terecht kunt zonder entreekaartje. Bij een nieuwe look hoort een nieuwe naam. Museum Mesdag gaat verder onder de naam De Mesdag Collectie. Deze nieuwe naam moet meer de nadruk leggen op het echtpaar Mesdag, die de collectie verzamelde.

Echtpaar Mesdag

Het museum bevindt zich in het voormalige woonhuis en museum van zeeschilder Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag - Van Houten. Er hangen veel meesterwerken van schilders uit de Franse School van Barbizon en de Haagse School. Ook de collectie Japanse kunst is zeker het bekijken waard.

Schilder Hendrik Willem Mesdag, een bekende vertegenwoordiger van de Haagsche School, schilderde de Scheveningse skyline van 1881 op een doek van 120 meter lang en 14 meter hoog. Bezoek Panorama Mesdag.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 april 2011 - 211