Nominaties Belgische MuseumPrijs bekend

Dagje België | Nieuws door

Musea in Brussel, Vlaanderen en Wallonië krijgen geld

2 mei 2011 Cultuur Brussel, Brussel Naast een prijs voor het beste Nederlandse museum, worden ook de beste Belgische musea beloond met een grote smak geld. De nominaties voor de Belgische MuseumPrijs zijn dit weekend bekend gemaakt.

De winnaars worden 31 mei bekendgemaakt.

De Belgische MuseumPrijs is een initiatief van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen. Zowel een Vlaams, als een Brussels en een Waals museum worden door een professionele jury beloond met elk 10.000 euro. De musea worden beoordeeld op publieksvernieuwing en publieksbetrokkenheid. Er is ook een PublieksPrijs. Voor elk Vlaams, Brussels en Waals museum is er in deze categorie een bedrag van 2.500 euro. De winnende musea worden 31 mei bekendgemaakt.

De genomineerde musea

Vlaanderen

Het Huis van Alijn - Gent, Kasteel van Gaasbeek - Gaasbeek, MIAT - Gent, M - Museum Leuven - Leuven, STAM - Stadsmuseum - Gent.

Brussel

Belgisch Stripcentrum - Brussel, Libarium - Brussel, Magritte Museum - Brussel, Museum & Tuinen van Buuren - Brussel, Museum voor Schone Kunsten van Elsene - Brussel.

Wallonië

Beaux-Arts Mons - Mons. Le Grand Curtius - Luik, Maison des Géants - Aat, Mundaneum - Bergen, Musée de l 'orfévrerie - Seneffe.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 mei 2011 - 107