1

Te weinig artiesten voor festivals

Festivals gaan niet door wegens tekort aan artiesten

Concerten Nieuws door

archief oud artikel 26 mei 2011 Cultuur Scheveningen, Zuid-Holland Festivalgangers hebben geen geluk dit jaar. Veel festivals gaan opeens niet door, vanwege een tekort aan artiesten.

Veel festivals gaan dit jaar niet door omdat er te weinig artiesten beschikbaar zijn. Dat is vandaag te lezen in Sp!ts. Festivals als Beatstad, Live at Westerpark en de jaarlijkse zomerconcerten in het Nijmeegse Goffertpark gaan niet door. "Deze zomer zijn er te weinig geschikte artiesten die een publiek van 18.000 man en meer kunnen trekken. Helaas hebben we daardoor al onze openluchtconcerten moeten cancelen", zegt een woordvoerster van Mojo in Sp!ts. Volgens onderzoeksbureau EIM spelen de economische crisis en de verhoging van het belastingtarief ook een rol.

Royal Beach Concert

Het Royal Beach Concert gaat wel door, maar wordt twee maanden uitgesteld. Het concert wordt verschoven naar 27 augustus. De locatie staat nog niet vast, maar wordt waarschijnlijk het Malieveld in Den Haag. "Er zijn de afgelopen tijd bezwaren ontstaan bij ondernemers in Scheveningen", vertelt een woordvoerster van het concert. "We hoopten er op tijd uit te komen, maar dat is niet gelukt."

De festivals Pinkpop en Lowlands gaan gewoon door.

De economische crisis en de verhoging van het belastingtarief spelen ook een rol
Vond nog veel meer leuke concerten op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 26 mei 2011 - 1633

Dit past bij 'Te weinig artiesten voor festivals'