1

Gorilla geboren in Artis

Na drie kwartier kwam jong ter wereld #Artis

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 31 mei 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland In dierentuin Artis zijn de inwoners druk bezig met gezinsuitbreiding. Vanochtend, net voor dat de dierentuin haar deuren opende, werd daar een gorillababy geboren.

Vanmorgen, net voordat Artis openging, is gorilla Binti bevallen van een gezond jong. Toen verzorgers 's ochtends vroeg even gingen kijken, zat Binti al met haar benen wijd, maar was ze nog niet aan het persen. Drie kwartier later zaten moeder en kind bij het raam van het verblijf. Samen met de andere gorilla's at Binti direct de nageboorte op, dit waarschijnlijk om nog meer mineralen binnen te krijgen. Binti bracht in 2007 ook al een jong ter wereld, Bwana.

Apenheul

Ook in Apenheul in Apeldoorn is vandaag een aapje geboren. Moeder Caz is vandaag bevallen van een doodshoofdaapje. De komende weken worden er nog zeker twintig doodshoofdapenbaby's verwacht. Voor de vijfjarige Caz is dit haar eerste baby.

In Apeldoorn werd vandaag ook een aapje geboren

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 31 mei 2011 - 189

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...