Opera Soestdijk tegelijk met festival

Paleis Soestdijk |  
Nieuws door

Geluidsoverlast door twee optredens #soestdijk

6 juni 2011 Cultuur Soestdijk, Utrecht De gemeente Baarn maakte dit weekend een enorme blunder. Op hetzelfde moment dat de opera Orfeo ed Euridice op Paleis Soestdijk te zien was, knalde er zeshonderd meter verderop een ander festival door de speakers. De gemeente had voor beide evenementen een vergunning gegeven.

Vrijdag was op Paleis Soestdijk de try-out van de opera Orfeo ed Euridice. Helaas voor het publiek werd de avond flink verstoord door onophoudelijke andere muziek vanuit de directe omgeving. De gemeente Baarn had per ongeluk ook een vergunning afgegeven voor het Naaldfestival. De honderden belangstellenden voor de opera kregen een gratis drankje en krijgen ook nog een mailtje over hoe de andere voorstellingen er uit gaan zien. De burgemeester van Baarn vindt het erg vervelend wat er gebeurd is. "Het is erg vervelend dat dit bij een eerste try-out heeft moeten gebeuren."

Geen andere voorstellingen meer

"Voor de periode dat de opera bij Soestdijk is, zijn er geen andere evenementen meer", vertelt de burgemeester van Baarn. Alleen afgelopen zaterdagavond was het Naaldfeest er nog. De opera-try-out van die avond was daarom verzet naar zondag. Aankomende woensdag gaat de opera in première.

Aankomende woensdag gaat de opera in première

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-06 08:14:59 - 1022