1

Chinese kunst onder Haagse Hemel

Máxima opent Den Haag onder de Hemel

Beelden aan Zee Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Aan prinses Máxima afgelopen maandag de eer. Zij opende de tentoonstelling Den Haag onder de Hemel. Op het Lange Voorhout, in Museum Beelden aan Zee en in de Kloosterkerk schitteren deze zomer Chinese sculpturen.

Maandag wandelde prinses Máxima al langs de beelden op het Lange Voorhout. De hele zomer lang zijn de Chinese sculpturen gratis te bekijken. De kunstenaars gunnen ons met de beelden een blik in het hedendaagse China, het land van de grote getallen. Iedere kunstenaar worstelt met de enorme groei van het moderne China en de vereniging met de traditie. De tentoonstelling Den Haag onder de Hemel is een samenwerkingsverband tussen museum Beelden aan Zee en de Stichting Den Haag Sculptuur.

Museum Beelden aan Zee

Na een wandeling over het Lange Voorhout is pas de helft van de tentoonstelling Den Haag onder de Hemel bekeken. Museum Beelden aan Zee heeft één van de meest gevierde beeldhouwers van China in huis: Sui Jianguo. Deze kunstenaar laat zien dan het er meer 'onder de hemel' is. De tentoonstelling is te zien tot en met 11 september 2011.

China en Den Haag

En er is nog meer China in Den Haag! Het prachtige Chinese porselein inspireerde het Gemeentemuseum Den Haag tot de tentoonstelling Pronkzucht aan het Hof. Hier zijn topstukken uit het Shanghai Museum. Niet alleen mooi servies, maar ook de verhalen en de mythes erachter.

Ga een dagje uit in Den Haag! Op DagjeWeg.NL vind je de alle activiteiten in Den Haag.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 7 juni 2011 - 583