Zeeleeuw geboren in Artis

Bløp binnenhalve minuut bevallen #Artis

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Beschuit met haring, vis met muisjes, hoe zou dierentuin Artis de geboorte van een zeeleeuw vieren? Vanmorgen is zeeleeuw Bløp namelijk bevallen van een gezonde pup.

De Calofornische zeeleeuwvrouw Bløp is vanmorgen vroeg bevallen van een gezonde pup. Vanochtend zagen de dierenverzorgers het vrouwtje met haar kind zitten op het eiland midden in het zeeleeuwenverblijf. Het jong van al druk bezig om melk te drinken bij haar moeder. Bløp was gisteren al gestopt met eten en was volgens verzorgers ook opvallend dik. Dat was het teken dat de zeeleeuw snel zou bevallen. Een bevalling duurt bij zeeleeuwen en heel kort en was dan ook nu in een halve minuut gepiept.

Californische zeeleeuw

Een pasgeboren zeeleeuw kan nog niet zwemmen. Na tien dagen leert het jong dat van de jongste dieren uit de groep. In Artis zijn dit de vorig jaar geboren leeuwtjes Kai en Finn. Zij zullen het dier onder water duwen en zorgen dat hij de kant niet meer op kan komen.

Ook zeeleeuw Carolien is drachtig van het mannetje Fernandez. Zij is nog niet gestopt met eten, dus die bevalling laat nog even op zich wachten.

Ook zeeleeuw Carolien is drachtig van het mannetje Fernandez

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 7 juni 2011 - 171

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...