Aap uit de mouw in Artis

Apenhuis en Vogelhuis weer geopend na verbouwing #Artis

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 7 juli 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Vandaag kwam in dierentuin Artis de aap uit de mouw. Na een grote verbouwing is het Apenhuis eindelijk weer geopend. Ook de vogels vliegen weer vrolijk rond in het Vogelhuis.

Na een verbouwing van een jaar is het vernieuwde rijksmonument Apenhuis en het gemeentelijk monument Vogelhuis in dierentuin Artis weer geopend voor publiek. Om de opening officieel te maken liet Burgemeester Eberhard van der Laan een luiaard los in het Apenhuis. Het dier klom meteen in een liaan. De verbouwing was mogelijk door een subsidie van tien miljoen euro van de provincie Noord-Holland.

Vogelhuis

In het Apenhuis en Vogelhuis leven meer dan twintig verschillende diersoorten met en tussen elkaar in één groot tropisch bos. In het Apenhuis lopen bezoekers over een pad tussen alle dieren door. Je komt er onder andere brilbladvleermuizen, leguanen, balispreeuwen en schildpadden tegen. In het Vogelhuis lopen bezoekers over een donker pad langs de zijkant. De ruimte waar de vogels leven is een stuk lichter. Vanuit de schaduw zijn de vogels daardoor extra goed te bekijken.

In het Apenhuis lopen bezoekers over een pad tussen alle dieren door

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 7 juli 2011 - 174

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...