1

Iris van Herpen in collectie Centraal Museum

Ontwerp #IrisvanHerpen nu eigendom van museum

Centraal Museum Nieuws door

archief oud artikel 12 juli 2011 Cultuur Utrecht, Utrecht Een stukje van modeontwerpster Iris van Herpen blijft voor altijd in het Centraal Museum Utrecht. Voor de tentoonstelling, die nu in het museum te zien is, maakte zij een nieuw ontwerp. Met steun van de BankGiro Loterij kocht het museum dit speciale item.

Modeontwerpster Iris van Herpen staat in binnen- en buitenland bekend om haar bijzondere ontwerpen. Met metaal en hard kunststof maakt zij andere ontwerpen dan gebruikelijk. Het is meer dan mode, het is kunst. Vanaf 29 juni laat het Centraal Museum in Utrecht een selectie van haar werk zien, met daarbij toegepaste kunst uit de eigen collectie.

Iris van Herpen

Van Herpen gebruikt voor haar werk de meest moderne technieken. Voor de tentoonstelling in het Centraal Museum maakte zij een speciaal ontwerp, met behulp van een 3D printer. Dit werk is nu eigendom van het museum. Hoe het tot stand kwam, dat is te zien in de tentoonstelling. Er staat een 3D-printer, die voor de bezoekers demonstreert hoe een object wordt uitgeprint.

Lees meer over de tentoonstelling van Iris van Herpen. Te zien vanaf 29 juni 2011 tot en met 9 oktober 2011 in het Centraal Museum.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 12 juli 2011 - 334