1

Pleeggezin voor orka Morgan

Orka Morgan binnenkort naar dierenpark op Tenerife

Dolfinarium Harderwijk Nieuws door

archief oud artikel 19 juli 2011 Toerisme Harderwijk, Gelderland Orka Morgan is binnenkort geen wees meer. Over een paar weken verhuist het dier naar haar adoptiefamilie in een dierenpark op Tenerife.

Het Dolfinarium in Harderwijk is blij met de nieuwe familie voor Morgan. "De groepssamenstelling en het leefgebied van de orka's op Tenerife sluiten perfect aan bij de behoeften van een jonge orka", legt de directeur van het Dolfinarium, Marten Foppen uit. De verzorgers op Tenerife hebben veel verstand van orka's. "Meer expertise op dit gebied is er niet. Een betere bestemming voor Morgan hadden we niet kunnen vinden", vindt Foppen. Het is nu alleen nog wachten op een vergunning van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om Morgan te verhuizen.

Waddenzee

Morgan werd op 23 juli 2010 gered uit de Waddenzee. Om aan te sterken werd het Dolfinarium in Harderwijk haar nieuwe thuis. Hoe het dier in de Waddenzee terecht is gekomen, is nog steeds niet duidelijk. "We weten niet waar ze vandaan komt, maar ze is waarschijnlijk de groep kwijtgeraakt en verdwaald", vertelt een woordvoerder van het Dolfinarium.

"Een betere bestemming voor Morgan hadden we niet kunnen vinden"

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 19 juli 2011 - 232