1

Rechter oordeelt over verhuizing orka Morgan

Orka Coalitie vecht geplande verhuizing #orkaMorgan aan

Dolfinarium Harderwijk Nieuws door

archief oud artikel 22 juli 2011 Natuur Harderwijk, Gelderland Op het zonnige Tenerife wacht een nieuwe familie voor orka Morgan. Deze week maakt het Dolfinarium Harderwijk de verhuizing van de opgevangen orka naar het Spaanse eiland bekend. Dit tot ongenoegen van de Orka Coalitie. De groep stapt naar de rechter om de verhuizing aan te vechten.

De zitting van de Orka Coalitie tegen het Dolfinarium Harderwijk dient op 3 augustus in Amsterdam. Dit meldde een woordvoerder van de groep. De dierenactivisten, verenigd in de Orka Coalitie, willen dat Morgan terug gaat naar de natuur. Een verhuizing naar Tenerife is volgens hen geen goede keuze.

Orka Morgan

Het dier werd vorig jaar ernstig verzwakt uit de Waddenzee gevist en naar het Dolfinarium gebracht om aan te sterken. Na onderzoek concludeerden wetenschappers in december 2010 dat Morgan niet veilig terug kan gaan naar de natuur. Dit onder andere omdat haar geboortegroep niet is gevonden en ze het alleen niet zou redden. Volgens de Orka Coalitie is een verhuizing naar een ander park met orka's ook geen goede optie. Het zou nog de vraag zijn of Morgan wel goed reageert op andere orka's.

DagjeWeg.NL volgde de ontwikkelingen rondom Morgan op de voet. Lees meer informatie:

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 22 juli 2011 - 187